Un elev şi doi adulţi au fost diagnosticaţi cu gripă nouă, la Sibiu

Un elev de la Şcoala Generală nr. 15 şi doi adulţi din municipiul Sibiu au fost diagnosticaţi cu gripă nouă, iar cursurile în clasa în care învaţă elevul au fost suspendate joi.

111 afișări
Imaginea articolului Un elev şi doi adulţi au fost diagnosticaţi cu gripă nouă, la Sibiu

Un elev şi doi adulţi au fost diagnosticaţi cu gripă nouă, la Sibiu

"La Şcoala nr.15 am mai închis astăzi (joi - n.r.) o clasă după confirmarea încă unui caz, pe criterii clinice şi epidemiologice la un elev. Este singura şcoală din judeţ în care avem închise două clase. Dacă mai apare încă un caz trebuie închisă şcoala. S-ar putea să mai avem cazuri pentru că mai mulţi copii sunt bolnavi, trebuie să vedem dacă este vorba sau nu despre gripă de tip nou", a declarat purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate (DSP) Sibiu, Adela Morar.

Potrivit sursei citate, şi la Şcoala "Regina Maria" din municipiul Sibiu, unde există deja două cazuri confirmate, există o suspiciune de infectare la un alt elev, iar dacă şi acest caz se confirmă şi cursurile la unitatea respectivă de învăţământ ar trebui suspendate.

"Colegii mei epidemiologi sunt pe teren la şcoli şi evoluează situaţia. Urmează să stabilim cum stau lucrurile şi să decidem ce se întâmplă cu cursurile. Trebuie avută în vedere şi derularea scrutinului de duminică. Şcolile respective trebuie dezinfectate înainte ca procesul electoral să aibă loc. Nu este o problemă pentru că operaţiunea se poate face relativ repede, iar după o jumătate de oră se poate intra", a afirmat Adela Morar.

DSP a mai confirmat, joi, două cazuri de gripă nouă la părinţii unuia dintre cei şapte elevi confirmaţi marţi cu gripă nouă.

Cei doi adulţi au forme uşoare de boală, sunt supravegheaţi la domiciliu şi nu a fost nevoie să primească tratament cu Tamiflu.

Numărul cazurilor de infectare cu virusul A/H1N1 a ajuns la 47 în judeţul Sibiu.

România a înregistrat al şaselea deces prin gripă cu virusul A/H1N1, la o persoană adultă, care suferea de bronşită cronică, iar în ultimele 24 de ore au fost confirmate 124 de cazuri noi de gripă pandemică, numărul total ajungând la 3.551, a anunţat, joi, Ministerul Sănătăţii.

Care sunt simptomele gripei porcine?

  • febra,
  • oboseala,
  • inapetenţa,
  • tuse,
  • durere în gât.

Ce măsuri de igienă sunt recomandate pentru prevenirea îmbolnăvirii cu gripa porcină?

  • acoperiţi gura şi nasul cu o batistă atunci când tuşiţi sau strănutaţi şi aruncaţi batista la gunoi după utilizare;
  • spălaţi frecvent mâinile cu apă şi sapun, în special după ce strănutaţi sau tuşiţi; soluţiile pe bază de alcool pentru spălarea mâinilor pot fi utile;
  • evitaţi atingerea ochilor, nasului şi gurii deoarece virusul se poate răspândi pe această cale;
  • încercaţi să evitaţi contactul strâns cu persoane bolnave;
  • dacă va îmbolnăviţi de gripă, staţi acasă şi nu mergeţi la serviciu sau şcoală, limitând astfel contactul cu alte persoane bolnave.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici