Un fost deţinut cere 65.000 euro despăgubiri. Acuzaţiile lansate împotriva Penitenciarului din Alba

Un bărbat care a fost închis în Penitenciarul Aiud, din judeţul Alba, cere despăgubiri în valoare de 1.000 de euro pentru fiecare lună petrecută în închisoare timp de peste cinci ani, pentru că a fost pus la muncă după ce şi-a rupt piciorul.

866 afișări
Imaginea articolului Un fost deţinut cere 65.000 euro despăgubiri. Acuzaţiile lansate împotriva Penitenciarului din Alba

Un fost deţinut cere 65.000 euro despăgubiri. Acuzaţiile lansate împotriva Penitenciarului din Alba

Dosarul în care bărbatul cere despăgubiri în valoare totală de 65.000 de euro a fost soluţionat de Judecătoria Aiud cu declinarea competenţei în favoarea Tribunalului Alba.

Potrivit motivării, bărbatul a spus că a fost folosit la o lucrare de construcţii unde şi-a rupt un picior, dar a fost pus să muncească în continuare.

De asemenea, bărbatul a susţinut că a mai fost folosit şi la alte lucrări de construcţii, primind 47 de recompense şi acumulând 638 zile câştig.

Totodată, bărbatul a precizat că este nemulţumit, întrucât a fost amânat 6 luni, apoi a fost transferat în alt penitenciar unde comisia i-a mai dat un an de amânare, motiv pentru care cere să fie despăgubit şi de către penitenciarul respectiv, cu suma de 1.000 de lei/zi pe perioada de la care a fost amânat.

„Prin precizarea depusă (...) reclamantul învederează că solicită obligarea pârâtului la plata sumei de 1000 de euro lunar începând cu data de 12.05.2012 şi până la data de 30.10.2017 (...)”, se arată în motivarea soluţiei pronunţate de instanţa din Aiud.

În acelaşi document se precizează că reclamantul a cerut obligarea Penitenciarului Aiud la plata a 308,750 lei (echivalentul sumei de 65.000 de euro la cursul BNR din ziua introducerii acţiunii), iar judecătoriile au competenţă de a soluţiona doar cererile până la valoarea de 200.000 de lei inclusiv, astfel că instanţa a declinat competenţa judecării dosarului în favoarea Tribunalului Alba - Secţia Civilă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici