Un fost procuror, trimis în judecată într-un dosar de abuz în serviciu

Un fost procuror a fost trimis în judecată într-un dosar de abuz în serviciu, fals în declaraţii, fals intelectual şi uz de fals.

429 afișări
Imaginea articolului Un fost procuror, trimis în judecată într-un dosar de abuz în serviciu

Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) anunţă că procurorii din cadrul Secţiei de urmărire penală a instituţiei au dispus trimiterea în judecată a unui inculpat, fost procuror.

Potrivit anchetatorilor, inculpatul nu a depus, în termenul prevăzut de lege, sumele de bani ridicate cu ocazia unor percheziţii domiciliare efectuate la 07.12.2021 şi 10.12.2021. Banii au fost folosiţi până în cursul lunii iunie 2022, când, după efectuarea unui control la D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Ialomiţa, procurorii i-a predat persoanelor de la care au fost ridicate.

În rechizitoriu se mai arată că „inculpatul a determinat trei martori să consemneze în fals, cu ocazia declaraţiilor date în faţa acestuia la data de 08.06.2022, faptul că le-au fost restituite sumele de bani ridicate la percheziţiile domiciliare efectuate la locuinţele lor în aceeaşi zi în care au fost ridicate”.

Totodată, inculpatul a întocmit trei procese-verbale în care a „atestat împrejurări necorespunzătoare adevărului, în sensul că a restituit sumele ridicate cu ocazia percheziţiilor domiciliare efectuate la 07.12.2021 şi 10.12.2021 în aceleaşi zile în care au fost ridicate, procese-verbale pe care ulterior, cunoscând că sunt false, le-a folosit în faţa comisiei de control pentru a ascunde comiterea infracţiunii de abuz în serviciu”.

Dosarul a fost trimis Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici