Un gălăţean a fost reţinut după ce ar fi făcut mutaţie la 1.500 de cetăţeni moldoveni într-o casă cu doar două camere

Un bărbat în vârstă de 43 de ani, din Galaţi, a fost reţinut, după ce autorităţile au stabilit că într-o casă cu două camere a primit în spaţiu, contracost, aproape 1.500 de cetăţeni moldoveni, declaraţiile la Evidenţa Populaţiei fiind false, transmite corespondentul MEDIAFAX.

387 afișări
Imaginea articolului Un gălăţean a fost reţinut după ce ar fi făcut mutaţie la 1.500 de cetăţeni moldoveni într-o casă cu doar două camere

Un gălăţean a fost reţinut după ce ar fi făcut mutaţie la 1.500 de cetăţeni moldoveni într-o casă cu doar două camere

Potrivit anchetatorilor, gălăţeanul completa declaraţii false la Serviciul de Evidenţa Persoanelor pentru a lua în spaţiu cetăţeni moldoveni. În total, în ultimii doi ani au fost semnate 1.489 de documente false, în urma cărora cetăţenii străini au primit domiciliu în Galaţi.

„Poliţişti din cadrul Serviciului Ordine Publică au efectuat o percheziţie domiciliară la adresa unui bărbat de 43 ani, din Galaţi, bănuit de săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii, în formă continuată. În perioada 2016-2017, acesta ar fi făcut, în nenumărate rânduri, declaraţii necorespunzătoare adevărului, în faţa funcţionarilor din cadrul Serviciului Public Comunitar de Evidenţa Persoanelor Galaţi, completând formularul prin care primea în spaţiu, la adresa unde locuia, cetăţeni din Republica Moldova. În schimbul obţinerii de foloase materiale, bărbatul ar fi facilitat, în acest mod, obţinerea domiciliului scriptic, în municipiul Galaţi, unui număr de 1.489 cetăţeni moldoveni”, a transmis, marţi, Poliţia Galaţi.

În timpul percheziţiei domiciliare, poliţiştii au ridicat mai multe documente şi înscrisuri, precum şi sumele de 2.795 euro şi 700 lei. Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, iar poliţiştii efectuează, în continuare cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii, în formă continuată.

În casa cu două camere unde scriptic locuiau 1.489 de cetăţeni moldoveni, poliţiştii gălăţeni nu au găsit niciun chiriaş.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici