Un grup de peste 60 de migranţi, depistat pe Marea Neagră, a cerut azil în România

Peste 60 de străini, care au fost depistaţi la bordul unei ambarcaţiuni pe Marea Neagră, au solicitat acordarea unei forme de protecţie internaţională din partea statului român, fiind cazaţi în centrele din administrarea Inspectoratului General pentru Imigrări.

162 afișări
Imaginea articolului Un grup de peste 60 de migranţi, depistat pe Marea Neagră, a cerut azil în România

Un grup de peste 60 de migranţi, depistat pe Marea Neagră, a cerut azil în România

"La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii de imigrări au preluat de la Poliţia de Frontieră 65 de persoane depistate, în noaptea de 27 spre 28 noiembrie, la bordul unei ambarcaţiuni pe Marea Neagră. În urma activităţilor desfăşurate, s-a stabilit că grupul este format din 31 de bărbaţi, 11 femei şi 23 de copii, care au declarat că sunt din Irak, Pakistan şi Afganistan.Toate persoanele au solicitat acordarea unei forme de protecţie internaţională din partea statului român, fiind cazate în centrele din administrarea Inspectoratului General pentru Imigrări, unde vor parcurge procedura de azil", transmite Inspectoratul General pentru Imigrări (IGI).

Pe parcursul procedurii, solicitanţii beneficiază de măsuri de asistenţă materială, financiară, medicală, consiliere pshihologică şi juridică de specialitate, acces la piaţa forţei de muncă, activităţi de adaptare culturală.

De la începutul anului şi până în prezent, peste 4600 de persoane au solicitat acordarea unei forme de protecţie internaţională din partea statului român, cei mai mulţi fiind din state precum Irak, Siria, Pakistan, Afganistan, potrivit sursei citate.

Cererea de azil este soluţionată pe baza documentelor existente la dosarul solicitantului şi a motivelor invocate de acesta, care sunt analizate în raport cu situaţia concretă din ţara de origine şi cu credibilitatea solicitantului, funcţionarul anume desemnat pronunţându-se în termen de 30 de zile de la preluarea cazului. Acest termen poate fi prelungit succesiv cu noi perioade de cel mult 30 de zile, fără a depăşi 6 luni de la depunerea cererii, explică IGI.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici