Un hacker român a atacat o pagină web a Symantec şi site-ul International Herald Tribune

Un hacker român a atacat o pagină web a companiei de software Symantec şi site-ul publicaţiei International Herald Tribune, după ce, de la începutul lunii februarie, a spart site-urile producătorilor de programe de securitate pentru reţele şi Internet Kaspersky Lab şi BitDefender.

58 afișări
Imaginea articolului Un hacker român a atacat o pagină web a Symantec şi site-ul International Herald Tribune

Un hacker român a atacat o pagină web a Symantec şi site-ul International Herald Tribune (Imagine: Mediafax Foto)

Cunoscut sub numele "unu", hackerul a anunţat pe un blog că a găsit o vulnerabilitate pe unul dintre site-urile Symantec, producător de programe de securitate, potrivit datelor publicate pe pagina web Dark Readind, portal de ştiri şi informaţii privind rezolvarea problemelor de securitate în reţea şi pe Internet.

Vulnerabilitatea ar permite, spune "unu", accesarea unei bazei de date. El nu a precizat la ce fel de informaţii a avut acces.

"Culmea ironiei este că suntem (...) chiar pe o pagina de logare, unde apar produsele Symantec: Norton AntiVirus 2009 şi Norton Internet Security", precizează hackerul.

Symantec recunoaşte că pagina respectivă nu este sigură, însă respinge posibilitatea că prin intermediul acesteia poate fi accesată vreo bază de date. "Vom avea în curând o pagină modificată", au declarat reprezentanţii Symantec, citaţi de Dark Readind.

Pe alt blog, hackerul pretinde că a găsit o vulnerabilitate şi pe site-ul International Herald Tribune.

"Am descoperit un parametru nesecurizat, care permite accesul la o bază de date. Am găsit, de asemenea, un tabel interesant conţinând informaţii de logare a 161 de reporteri, editori şi alte persoane afiliate ziarului", potrivit hackerului.

"Unu" susţine că va testa, de asemenea, securitatea altor ediţii online a unor publicaţii.

La începutul lunii februarie, hackerul a spart site-ul producătorului rus de software Kaspersky, exploatând o greşeală de programare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici