Un împingător cu şase barje a lovit poarta de acces în ecluza Agigea

Un împingător cu şase barje, care făcea manevre de intrare în ecluza Agigea, a lovit, sâmbătă dimineaţă, din cauza vântului foarte puternic, poarta de intrare în ecluză, provocându-i avarii minore, fără a fi înregistrate victime în urma incidentului.

635 afișări
Imaginea articolului Un împingător cu şase barje a lovit poarta de acces în ecluza Agigea

Ecluza Agigea (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Potrivit Căpităniei Zonale Constanţa, sâmbătă dimineaţa, în timpul manevrei de intrare în ecluza Agigea, împingătorul Isaccea 10 aparţinând societăţii Sea Danube din Giurgiu a lovit poarta de acces în ecluză, provocându-i avarii uşoare.

Convoiul se deplasa pe Canalul Dunăre - Marea Neagră către Portul Constanţa Sud - fluvial, cu şase unităţi - o parte goale, o parte încărcate cu aproximativ 2.000 de tone de porumb.

În urma incidentului, care s-a produs din cauza vântul foarte puternic, ce suflă în rafale cu viteze de până la 80 de kilometri pe oră, nu s-au înregistrat victime sau cazuri de poluare.

Un incident similar s-a petrecut joi seară, tot pe Canalul Dunăre - Marea Neagră, când un împingător sub pavilion Moldova, care naviga cu un convoi de şase barje goale, a fost împins de vânt într-un mal al canalului, iar vasul a început să ia apă într-un compartiment de la pupa. La faţa locului a intervenit un remorcher, care a acţionat cu două pompe submersibile pentru scoaterea apei din compartimentul inundat, iar specialiştii Căpităniei Medgidia au astupat gaura de apă. Nici acest accident nu s-a soldat cu victime, iar tranzitul pe Canalul Dunăre - Marea Neagră nu a fost periclitat sau blocat.

Manevrele în porturile Constanţa Nord, Constanţa Sud - fluvial şi maritim şi Midia au fost suspendate, sâmbătă la prânz, din cauza vântului extrem de puternic. Tot din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile a fost restricţionat şi traficul pe Canalul Dunăre - Marea Neagră, prin ecluza de la Agigea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici