Un incendiu a avut loc la o hală a combinatului Azomureş - VIDEO

Un incendiu a izbucnit, miercuri seară, într-o hală din combinatul producător de îngrăşăminte chimice Azomureş din Târgu Mureş, nefiind înregistrate victime.

175 afișări
Imaginea articolului Un incendiu a avut loc la o hală a combinatului Azomureş - VIDEO

Un incendiu a avut loc la o hală a combinatului Azomureş (Imagine: Mediafax Foto)

La locul incendiului, au sosit echipe de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Garda de Mediu, Agenţia de Protecţia Mediului Mureş, precum şi de la Prefectură.

Directorul tehnic de la combinat, Ioan Şoleriu, a declarat presei că, din primele indicii, rezultă că focul a izbucnit din cauze tehnice şi că niciun muncitor nu a fost rănit.

El a explicat că o componentă de la o pompă de ulei a compresorului de metan a cedat, a scăpat ulei şi s-a aprins de la conductele de abur care sunt acolo.

"Bineînţeles, s-a extins, a ars uleiul din consolă, au ars cabluri electrice şi altele. Deocamdată, nu ştim mai multe. Gazul în instalaţie e oprit şi o să vedem ce putem face, pentru că nu putem să băgăm curent acum", a spus Şoleriu.

Acesta a arătat că nu se poate şti valoarea pagubelor şi că joi urmează a se stabili exact cauza producerii incendiului şi prejudiciul.

"Pagubele nu ştim dacă sunt mari. Pompa e stricată, podul rulant e deteriorat şi trebuie reparat, plus pierderea de produse. A fost mare incendiul şi destul de puternic. Flăcările au ajuns şi la acoperiş, a început să ardă şi izolaţia hidrofugă", a spus Şoleriu.

Video Stirileprotv.ro

Şeful Agenţiei pentru Protecţia Mediului Mureş, Dănuţ Ştefănescu, a precizat că incendiul nu a produs un impact asupra mediului.

"Nu au fost evacuări de amoniac în aer sau în ape. Mediul nu a avut de suferit, cu excepţia fumului degajat de la uleiul ars. Nu erau muncitori înăuntru, deci nu au fost probleme de intoxicare sau de genul acesta", a spus Ştefănescu.

Subprefectul judeţului Mureş, Valentin Precup, a spus că a ajuns la faţa locului sesizat de cei de la ISU, dar şi de cetăţeni care au observat, din oraş, incendiul.

"S-au deplasat cu mai multe autospeciale, au localizat incendiul, care s-a datorat unor chestiuni tehnice, la o instalaţie, din cauza uleiului încins. Cei de la ISU ne-au spus că situaţia este sub control, incendiul a fost lichidat şi în momentul de faţă au rămas să stabilească cauzele exacte ale incendiului. Nu au fost pagube materiale foarte mari, parte din instalaţii au ars, dar persoane nu au fost afectate", a spus subprefectul.

Potrivit acestuia, deşi la faţa locului au fost trimise cinci autospeciale, s-au folosit doar două.

"Având în vedere specificul instalaţiei, nu au putut să intervină cu apă şi au intervenit doar cu autospecialele cu spumă", a spus acesta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici