Un inspector ANAF Timiş, reţinut pentru fapte de corupţie

Un inspector din cadrul Agenţiei Naţionale de Adminsitrare Fiscală (ANAF) Timiş a fost reţinut, fiind acuzat de luare de mită, instigare la spălarea banilor, ambele în formă continuată şi complicitate la evaziune fiscală.

541 afișări
Imaginea articolului Un inspector ANAF Timiş, reţinut pentru fapte de corupţie

Un inspector ANAF Timiş, reţinut pentru fapte de corupţie

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Timişoara au dispus începerea urmăririi penale şi reţinerea pentru 24 de ore a lui Alexandru Ţăran, inspector în cadrul ANAF Timiş, în sarcina căruia s-a reţinut comiterea infracţiunilor de luare de mită, în formă continuată, instigare la spălarea banilor, în formă continuată, complicitate la evaziune fiscală.

A fost reţinută şi o altă persoană fizică, administrator al unei societăţi comerciale, acuzat de dare de mită, în formă continuată, evaziune fiscală şi spălarea banilor, în formă continuată.

În ordonanţele procurorilor se arată că în perioada iunie 2015-februarie 2016, suspectul Ţăran Alexandru ar fi pretins şi primit, în mai multe tranşe, prin virament bancar şi în numerar, suma totală de 276.000 de lei, cu titlu de mită, în legătură cu efectuarea unui control la o firmă a omului de afaceri cercetat în prezenta cauză, în urma căruia ar fi întocmit un raport de inspecţie fiscală favorabil în baza căruia societăţii comerciale respective i-a fost rambursat TVA de peste 968.436 lei.

„În realitate, suspectul ar fi trebuit să constate caracterul fictiv al unor operaţiuni comerciale (în valoare totală de 5.003.586 lei TVA inclus) şi să aplice prevederile legale care se impuneau. Pentru a disimula adevărata provenienţă a sumelor de bani primite cu titlu de mită, la instigarea funcţionarului public, ar fi fost încheiate trei contracte de consultanţă fictive cu societăţile comerciale deţinute de persoane din familia inspectorului fiscal”, arată DNA.

În cauză se desfăşoară acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane.

În cauză s-a beneficiat de sprijin de specialitate din partea Direcţiei de Operaţiuni Speciale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici