Un jandarm a devenit preot pentru persoanele cu deficienţe de auz

  • Un jandarm a devenit preot pentru comunităţile în care sunt persoane cu deficienţe de auz, el urmând, astfel, calea aleasă şi de tatăl său, preot.
  • Colonelul Cezar Toma nu renunţă, însă, nici la cariera militară, el fiind reprezentant al Jandarmeriei Române la Comisia Europeană.
255 afișări
Imaginea articolului Un jandarm a devenit preot pentru persoanele cu deficienţe de auz

Un jandarm a devenit preot pentru persoanele cu deficienţe de auz

După 12 ani de carieră în Jandarmerie, colonelul Cezar Toma a devenit preot.

„O slujire întru Dumnezeu, în sprijinul comunităţilor de surzi. A fost, de fapt, o chemare pe care Cezar spune că nu o poate explica în cuvinte. Un drum la biserica din Piteşti unde tatăl său a slujit mai mulţi ani, fiind şi prima persoană surdă hirotonită preot în Biserica Ortodoxă Română, a pecetluit, de fapt, cărarea către un nou angajament”, au transmis reprezentanţii Jandarmeriei Române.

Colonelul Toma a spus că „liniştea din timpul slujbei, pacea locului şi a oamenilor de acolo, limbajul mimico - gestual în sine îmi ofereau un sentiment de apropiere faţă de tatăl meu şi de Dumnezeu".

În anul 2011, fără a renunţa la Jandarmerie, colonelul Cezar Toma a hotărât să se înscrie la un program de Masterat în Misiune şi Slujire în Limbaj Mimico - Gestual, pentru a-şi îmbunătăţi comunicarea în limba semnelor româneşti. La finalul studiilor, a fost hirotonit preot onorific, slujind în biserica din Piteşti, destinată comunităţii surzilor din care face parte şi mama lui, şi unde îşi începuse misiunea de preot şi tatăl său.

Colonelul jandarm nu renunţă la cariera de militar, pe care o continuă cu succes. Din anul 2019, Cezar Toma este reprezentantul Jandarmeriei Române la Comisia Europeană de la Bruxelles, fiind detaşat ca expert naţional în cadrul Direcţiei Generale Migraţie şi Afaceri Interne.

„Pentru mine, Jandarmeria reprezintă un proiect de viaţă, o convingere proprie, un instrument de protecţie destinat oamenilor şi statului", spune el.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici