Un judecător de la Târgu Mureş a întârziat soluţionarea a 149 de DOSARE. Inspecţia Judiciară cere sancţiuni

Inspecţia Judiciară (IJ) cere sancţionarea disciplinară a magistratului Dumitru Paul Dumitrescu de la Judecătoria Târgu Mureş, care în 149 de dosare a depăşit, cu până la 220 de zile, termenul de redactare a hotărârilor sau a amânat de mai multe ori pronunţările, iar ulterior a repus cauzele pe rol.

844 afișări
Imaginea articolului Un judecător de la Târgu Mureş a întârziat soluţionarea a 149 de DOSARE. Inspecţia Judiciară cere sancţiuni

Un judecător de la Târgu Mureş a întârziat soluţionarea a 149 de DOSARE. Inspecţia Judiciară cere sancţiuni (Imagine: Shutterstock)

Conform unui comunicat al IJ, inspectorii judiciari au dispus exercitarea acţiunii disciplinarea faţă de Dumitru Paul Dumitrescu, judecător la Judecătoria Târgu Mureş, pentru săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de articolul 99 litera h „nerespectarea în mod repetat şi din motive imputabile a dispoziţiilor legale privitoare la soluţionarea cu celeritate a cauzelor” şi t „exercitarea funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă” din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor.

Potrivit sursei citate, în motivarea acţiunii disciplinare s-a reţinut că judecătorul, în 149 de cauze, a depăşit, cu până la 220 de zile, termenul legal de redactare a hotărârilor penale, a amânat, în mod repetat, pronunţarea, urmată de repunerea cauzelor pe rol şi a împiedicat exercitarea controlului judiciar prin pronunţarea cu întârziere asupra legalităţii şi temeiniciei unei măsuri preventive.

Acţiunea disciplinară a fost înaintată Secţiei pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii, care va decide cu privire la răspunderea magistratului în cauză.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici