Video Un kilogram de droguri, găsite într-o maşină confiscată de la contrabandişti de ţigări

Poliţiştii suceveni au găsit peste un kilogram de cannabis într-unul dintre autovehiculele confiscate de la membrii grupării de contrabandişti de ţigări din Ucraina şi Republica Moldova, destructurată la sfârşitul săptămânii trecute.

498 afișări

Potrivit Poliţiei Judeţene Suceava, într-unul din cele cinci autovehicule confiscate în cazul grupării de contrabandişti de ţigări a fost descoperit un pachet care conţinea fibră vegetală măcinată, iar în urma analizelor de laborator s-a stabilit că în pachet se afla cantitatea de 1.141,5 grame de cannabis sativa.

Poliţia Suceava precizează că în acest caz se continuă cercetările pentru stabilirea provenienţei drogurilor.

În acest caz de contrabandă de ţigări nouă persoane au fost reţinute sâmbătă şi ulterior arestate preventiv pentru 29 de zile de Tribunalul Suceava, fiind suspectate că fac parte dintr-o grupare infracţională organizată, specializată în traficul internaţional şi intern pe relaţia Ucraina - România şi Republica Moldova - România.

Curtea de Apel Suceava a respins, miercuri, ca nefondate recursurile la măsura arestării preventive făcute de Gheorghe Plăcintă, Mihai Mihail şi Ioan Sava, astfel că aceştia rămân în arest.

De asemenea, va fi cercetat în arest şi Paul Iova, zis Ion Petrişor, organizatorul concursului "Miss Piranda". Potrivit anchetatorilor, acesta este, de altfel, unul din liderii reţelei de contrabandă cu ţigări din Ucraina şi Republica Moldova.

Totodată, instanţa a admis recursul şi a revocat măsura arestării preventive în cazul lui Mihai Vicovanu, Constantin Varga, Dumitru Adrian Ieftin, Cristinel Şoitu şi Alexandru Naghi. În cazul lui Constantin Varga a fost dispusă măsura obligării de a nu părăsi ţara pentru o perioadă de 24 de zile.

În acest caz, Poliţia Judeţeană Suceava a avut sprijinul Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă şi S.R.I., iar în urmă cu o săptămână a fost organizată o acţiune de prindere în flagrant a membrilor grupării.

Anchetatorii au aflat că la depozitul din Bucureşti deţinut şi utilizat de membrii grupării infracţionale condusă de Ioan Sava şi Paul Iova şi specializată în traficul cu ţigări de contrabandă s-a primit o importantă cantitate de ţigări livrată de un alt membru al grupării.

Astfel, s-a intervenit simultan în locaţiile în care se aflau membrii grupării, fiind depistată 1.957.360 de bucăţi ţigarete de provenienţă extracomunitară.

Urmare a celor constatate, la sediul D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Suceava au fost duse 13 persoane, dispunându-se reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a nouă dintre suspecţi, care ulterior au fost arestaţi.

Poliţiştii au ridicat în vederea cercetărilor un număr de 97.868 de pachete cu ţigări, cu o valoare de piaţă de 880.812 lei, au fost indisponibilizate cinci autoturisme cu valoare de piaţă de 210.000 euro, 30 de telefoane mobile, 92.959 lei şi 6.380 euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici