Un leopard de zăpadă, un struţ emu şi doi lupi arctici, între animalele care au ajuns la Zoo Oradea

În ultimele luni, la Grădina Zoologică din Oradea au ajuns un leopard de zăpadă, un leu, un struţ emu, o capibara şi doi lupi arctici, aduse în urma unor colaborări cu grădini zoologice din Franţa şi Ungaria.

3048 afișări
Imaginea articolului Un leopard de zăpadă, un struţ emu şi doi lupi arctici, între animalele care au ajuns la Zoo Oradea

După ce în primăvara anului trecut, la Zoo Oradea au fost aduse, din Cehia, trei femele de lup arctic, de această dată au fost transferaţi, de la Zoo Planète Sauvage din Franţa, doi masculi, pe nume Sioux şi Lake, în vârstă de 1 respectiv 2 ani.

Tot din Franţa, de la Zoo de La Flèche, a ajuns în Oradea un exemplar de leu, mascul, pe nume Wouri, în vârstă de 5 ani, care va face pereche cu leoaica Zina. De asemenea, împreună cu leul, de aici au mai fost transferate un exemplar de capibara şi un struţ Emu.

„Animalele noi se află deocamdată în perioada de adaptare. Lupii vor putea fi văzuţi începând de zilele viitoare în ţarc, în timp ce struţul se află încă în carantină, iar capibara şi leul sunt în perioada de acomodare cu partenerii”, a spus dr. Alexandru Sârbu, medicul veterinar al Grădinii Zoologice Oradea.

Începând de la sfârşitul anului trecut, în urma colaborării cu Zoo Veszprém, la Grădina Zoologică din Oradea poate fi admirat, pentru prima dată, un leopard de zăpadă, mascul, în vârstă de 7 ani, pe nume Askari. Odată cu acesta au fost aduse şi şase raţe de Bahama, care s-au integrat foarte bine în ţarcul păsărilor acvatice.

„Ne dorim să facem Grădina Zoologică cât mai atractivă pentru vizitatorii noştri. Astfel, după aducerea celor doi tigri siberieni şi a celor trei femele de lup arctic, din Cehia şi Slovacia, am reuşit acum să completăm colecţia cu aceste noi exemplare. Ne bucurăm, de asemenea, că avem mulţi pui, şi anume de antilopă Addax şi Elan, de lamă, de măgar, de oi şi capre cameruneze etc. Vrem ca vizitatorii noştri să plece mulţumiţi că ne-au călcat pragul”, precizează Florin Ienciu, administratorul Grădinii Zoologice Oradea.

Programul de vizitare a Grădinii Zoologice din Oradea în luna martie este între orele 9-18 (ora 17, la casierie), iar în perioada aprilie-august, între orele 9-19 (ora 18, la casierie).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
leopard,
lup,
zoo,
oradea

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici