Un liceu dintr-un oraş din ţară va amenaja spaţii de carantină pentru suspecţii de coronavirus

  • Într-un liceu din Galaţi au fost organizate spaţii de carantină pentru persoanele care se întorc din China şi au intrat în contact cu persoane bolnave
  • Este vorba despre câteva camere din căminul unei şcoli
  • Încăperile vor fi folosite de persoanele indicate de autorităţile medicale
1629 afișări
Imaginea articolului Un liceu dintr-un oraş din ţară va amenaja spaţii de carantină pentru suspecţii de coronavirus

Spaţii de carantină pentru suspecţii de coronavirus, într-un liceu din Galaţi

Prefectura Galaţi, Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Direcţia de Sănătate Publică Galaţi au decis să amenajeze un spaţiu de carantină pentru persoanele care ajung la Galaţi venind din China. În total sunt cinci camere cu 20 de paturi care au toate condiţiile, inclusiv acces la un cabinet medical, dintr-un liceu din oraşul Galaţi.

„Ca urmare a solicitării primite de la Direcţia de Sănătate Publică Galaţi, cu privire la identificarea unor spaţii în care să poată fi asigurată carantinarea persoanelor care se întorc din zonele afectate de infecţia cu noul Coronavirus (persoane ce au intrat în contact cu pacienţi infectaţi cu Coronavirus -2019-nCoV), Instituţia Prefectului Galaţi în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi, a făcut demersuri pentru a găsi un spaţiu care să corespundă normelor de igienă (apă potabilă, căldură, grupuri sanitare, curent electric) şi a propus următoarea locaţie: Liceul Tehnologic General de Marină Nicolae Dumitrescu Maican Galaţi – 5 camere cu un număr de 20 de paturi (un izolator cu 6 paturi şi baie proprie, o cameră cu 3 paturi şi baie proprie, o cameră cu 2 paturi şi baie proprie, o cameră cu 5 paturi, fără baie proprie) şi un cabinet medical”, a anunţat Prefectura Galaţi, într-un comunicat de presă.

Potrivit datelor oficiale, de la apariţia coronavirusului, în oraşul Galaţi au venit, din China, 17 persoane.

Nici una nu a prezentat simptomele virusului, dar la recomandarea Direcţiei de Sănătate Publică, acestea au fost izolate la domiciliu. Începând de miercuri, cinci persoane au ieşit din perioada de carantină.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici