Un membru al grupării "Academia Infractorilor" a fost adus în România din Marea Britanie

Un membru al grupării Academia Infractorilor, arestat preventiv în lipsă, a fost adus în România din Marea Britanie, unde a fost prins pe 14 august. Acesta este acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat, complicitate la tâlhărie şi favorizarea făptuitorului.

1705 afișări
Imaginea articolului Un membru al grupării "Academia Infractorilor" a fost adus în România din Marea Britanie

Un membru al grupării "Academia Infractorilor" a fost adus în România din Marea Britanie

"În cursul anului 2011, bărbatul ar fi aderat la un grup infracţional, format din cetăţeni români, majoritatea din judeţul Neamţ. Membrii principali s-ar fi ocupat de recrutarea şi coordonarea altor membri executanţi, pe care i-ar fi determinat să se deplaseze în străinătate, pentru a comite tâlhării din magazine de bijuterii. În perioada 2011-2014, în calitate de membru al grupării, bărbatul în cauză s-ar fi ocupat de recrutarea şi transportarea membrilor din judeţul Neamţ, precum şi de transportarea, pe teritoriul diverselor ţări europene, a bunurilor furate", transmite Poliţia Română.

De asemenea, bărbatul era urmărit şi de autorităţile germane, în baza unui mandat european de arestare, fiind cercetat pentru comiterea, în cursul anului 2015, a 8 furturi, prin folosirea ilegală a unor carduri, precum şi sustragerea, în mod ilicit, a unor bani în detrimentul unor persoane, mai spun poliţiştii.

Membrii grupării "Academia Infractorilor" au fost judecaţi pentru 27 de tâlhării comise în Marea Britanie, Belgia, Italia, Franţa, Germania, Austria şi Danemarca. În noiembrie 2016, liderul grupării a fost condamnat la 24 de ani, alături de el fiind condamnate alte opt persoane, unele la închisoare cu suspendare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici