Un metrou a deraiat între Unirii şi Timpuri Noi. Nu sunt persoane rănite - VIDEO

O garnitură de metrou a deraiat, miercuri seară, între staţiile Unirii 1 şi Timpuri Noi, dar, potrivit primelor informaţii, nu sunt persoane rănite, la faţa locului fiind trimise mai multe echipaje de pompieri, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti, Anca Onofrei.

410 afișări
Imaginea articolului Un metrou a deraiat între Unirii şi Timpuri Noi. Nu sunt persoane rănite - VIDEO

Un metrou a deraiat între Unirii şi Timpuri Noi. Nu sunt persoane rănite (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti a spus că ultimul vagon al unei garnituri de metrou care circula între staţiile Unirii 1 şi Timpuri Noi a sărit de pe şină, în urma incidentului nefiind înregistrate victime.

Onofrei a precizat că garnitura de metrou care a deraiat este una de tip vechi şi nu are corespondenţă între compartimente.

Ea a mai spus că la faţa locului au fost trimise mai multe echipaje de pompieri, care au intrat în tunel pentru a vedea care este situaţia. Potrivit Ancăi Onofrei, la locul incidentului au intervenit salvatorii de la metrou, precum şi personalul ISU Bucureşti, care ajută la direcţionarea persoanelor evacuate din toată garnitura de metrou.

Video Stirileprotv.ro

Atănăsoaei: În metroul deraiat erau aproximativ 240 de persoane, o femeie a făcut atac de panică

Prefectul Capitalei, Mihai Atănăsoaei, a declarat că în metroul deraiat între staţiile Unirii şi Timpuri Noi erau aproximativ 240 de persoane, toate au fost evacuate, iar în urma accidentului nu au fost victime, doar o femeie suferind un atac de panică.

Atănăsoaei a spus, când ieşea de la staţia Unirii, după ce a fost să verifice situaţia în urma deraierii garniturii de metrou, că accidentul s-a produs după ce o roată de la un vagon a ieşit de pe şină, fapt ce a dus la înclinarea acestuia.

Prefectul Capitalei a mai spus că evacuarea celor aproximativ 240 de călători s-a încheiat, nicio persoană nefiind rănită.

O femeie a fost scoasă de un echipaj SMURD pe un scaun şi cu mască pe gură, Atănăsoaei spunând că aceasta a sufert un atac de panică.

El a adăugat că nu au fost incidente legate de intervenţia echipajelor de la ISU Bucureşti şi evacuarea făcută de salvatorii de la metrou.

Atănăsoaei a precizat că a venit la metrou pentru că era obligaţia lui în calitate de prefect al Capitalei să verifice situaţia şi modul în care au intervenit echipajele.

Accidentul a fost sesizat la numărul unic de urgenţă 112 în jurul orei 20.30, de către unul dintre călătorii aflaţi în compartimentul care a deraiat.

La faţa locului au fost trimise imediat patru echipaje de pompieri pentru stingerea unui eventual incendiu, două echipaje SMURD, un echipaj cu medic de urgenţă, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti, Anca Onofrei.

Metroul care a deraiat este mai aproape de staţia Timpuri Noi, însă salvatorii de la metrou au decis evacuarea călătorilor prin staţia Unirii, din cauza faptului că zona spre Timpuri Noi este încă sub tensiune, în acea porţiune nefiind întrerupt curentul.

Circulaţia pe întregul tronson a fost oprită temporar, urmând să fie reluată cel mai probabil după evacuarea tuturor călătorilor, evaluarea la faţa locului şi după ce garnitura va putea fi retrasă la depou.

Cauzele producerii accidentului urmează să fie stabilite după evaluare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici