Un militar român aflat în Afganistan a fost rănit, starea lui este stabilă

Plutonierul Eugen Mănăilă din Batalionul 33 Manevră a fost rănit la piciorul drept, vineri dimineaţă, în Afganistan, informează MApN, care precizează că militarul român a fost operat de urgenţă, starea lui fiind stabilă.

119 afișări
Imaginea articolului Un militar român aflat în Afganistan a fost rănit, starea lui este stabilă

Un militar român aflat în Afghanistan a fost rănit, starea lui este stabilă (Imagine: Mediafax Foto)

"Un militar din Batalionul 33 Manevră dislocat în Afganistan a fost rănit vineri, 19 februarie, în jurul orei 5.00 (ora României). Un autovehicul HMMWV, aflat într-o misiune de patrulare pe autostrada A1, Kabul-Kandahar, a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat, la aproximativ 20 km sud-vest de Qalat, în provincia Zabul", potrivit MApN.

Ministerul menţionează că în urma incidentului, plutonierul Eugen Mănăilă a suferit un traumatism "la membrul inferior drept".

"Militarul a fost transportat de urgenţă cu un elicopter de evacuare medicală la spitalul din baza Lagman, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale, ulterior fiind transportat la spitalul militar din Kandahar. Starea militarului este stabilă. Ministrul apărării naţionale Gabriel Oprea şi şeful Statului Major General, amiral Gheorghe Marin, urmăresc cu atenţie evoluţia stării de sănătate a militarului rănit", informează MApN.

Batalionul 33 Manevră şi-a început misiunea în Afganistan în luna februarie. În prezent, Armata României are dislocaţi în Afganistan 1025 de militari, care acţionează, preponderent, în provincia Zabul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici