Un mort şi un rănit după ce zidul unei biserici din Iaşi s-a prăbuşit

Un zid al Bisericii "Toma Cozma" din municipiul Iaşi s-a prăbuşit, sâmbătă după-amiază, peste doi muncitori care lucrau la renovarea clădirii, iar în urma incidentului cele două persoane au fost rănite, una dintre ele murind la spital.

59 afișări
Imaginea articolului Un mort şi un rănit după ce zidul unei biserici din Iaşi s-a prăbuşit

Unul muncitor peste care s-a prăbuşit zidul unei biserici din Iaşi a murit la spital

"Când am ajuns la faţa locului l-am găsit pe muncitor în stop cardio-respirator. L-am dus imediat la spital. A avut la un moment dat un puls slab, însă nu a mai putut fi salvat. Bărbatul avea fracturi multiple, după ce a fost strivit", a declarat Simona Ivaşcu, medic la Ambulanţa Iaşi.

Celălalt muncitor, care a suferit, de asemenea, fracturi, a fost internat la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi.

Potrivit medicilor, victima, Ionel Ceapă, în vârstă de 37 de ani, este în afara oricărui pericol.

În prezent, bărbatul este supus investigaţiilor medicale pentru a se stabili dacă are fractură de şold sau doar contuzii.

Incidentul s-a produs în jurul orei 12.30, la Biserica "Toma Cozma" din cartierul ieşean Copou, unde o echipă de muncitori lucra la renovarea clădirii, care este într-o stare avansată de degradare.

Potrivit preotului paroh al bisericii, Mihai Mărgineanu, la un moment dat o bucată imensă din zidul lăcaşului de cult s-a prăbuşit peste o schelă pe care se aflau doi muncitori, la înălţimi diferite. În momentul în care au fost loviţi de bucata de zid, cei doi muncitori au căzut de pe schelă şi au fost striviţi sub alte bucăţi din zidul prăbuşit, care au continuat să cadă peste ei.

Biserica "Toma Cozma" din Iaşi a fost bombardată în cel de-al doilea război mondial, iar din anul 1955 n-a mai fost refăcută. „

Preotul paroh a declarat că timp de zece ani a intervenit la Ministerul Cultutii pentru a fi alocate fonduri pentru refacerea bisericii, însă "a fost o lipsă de receptivitate".

"Timp de zece ani am intervenit la ei pentru a ne ajuta cu fonduri, însă nu ne-au dat nimic. Sunt fisuri mari în altar, care avansează cu aproximativ trei milimetri pe lună, ceea ce este foarte mult”, a declarat pretul paroh al Bisericii "Toma Cozma".

Conform acestuia, fondurile pentru renovarea bisericii ieşene au venit prin intermediul Inspectoratului de Stat în Construcţii, lucrările fiind atribuite, în urma unei licitaţii, către SC Simcrest SRL Bacău, societate specializată în restaurarea monumentelor istorice.

Preotul paroh Mihai Mărgineanu a mai spus că va ţine totuşi slujba de duminică, aceasta urmând să aibă loc în curtea bisericii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici