Un nou caz de infectare cu virusul AH1N1, confirmat în România

Institutul Cantacuzino a confirmat cel de-al 56-lea caz de infectare cu virusul gripal AH1N1 din România, fiind vorba despre o tânără care a venit, luni, din Turcia.

25 afișări
Imaginea articolului Un nou caz de infectare cu virusul AH1N1, confirmat în România

Încă un caz de infectare cu virusul AH1N1, confirmat în România (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Potrivit directorului Autorităţii de Sănătate Publică Sibiu, Ioan Maniţiu, pacienta este din Sibiu şi este studentă, aceasta fiind izolată la domiciliu.

Maniţiau a adăugat că au fost luate toate măsurile necesare în acest caz.

Conform autorităţilor sanitare locale, tânăra s-a prezentat, în urmă cu două zile, la Clinica de Boli Infecţioase împreună cu alţi 28 de colegi care făceau parte din ansamblul "Ardealul" al Casei de Cultură a Studenţilor şi care s-au întors luni de la un festival din Istanbul.

În Turcia, doi dintre membrii ansamblului au avut afecţiuni respiratorii şi au fost consultaţi acolo, însă nu au necesitat internarea.

La revenirea în ţară, toate cele 29 de persoane au fost izolate la domiciliu, începând de luni, pentru şapte zile, urmând ca în această perioadă să fie monitorizate de către mediciul de familie.

Totodată, au fost trimise probe la Institutul Cantacuzino în cazul celor doi membri ai grupului care prezentau în Turcia afecţiuni respiratorii, la unul dintre aceştia fiind confirmată existenţa virusului AH1N1.

Ministerul Sănătăţii informează că tânăra, în vârstă de 19 ani, evoluează bine din punct de vedere a stării de sănătate, că primeşte medicaţie antivirală şi că este supravegheată medical.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici