Un nou caz de mort viu: Un bărbat din Constanţa trebuie să dovedească în instanţă că e viu după ce a fost declarat mort la Arad

Un bărbat de 70 de ani, din comuna Valu lui Traian, judeţul Constanţa, a fost declarat mort, în Arad, deşi acesta spune că nu a mai ajuns în vestul ţării de peste 40 de ani. Pentru a putea beneficia de pensie, constănţeanul trebuie să apeleze la instanţă şi să dovedească faptul că este viu.

268 afișări
Imaginea articolului Un nou caz de mort viu: Un bărbat din Constanţa trebuie să dovedească în instanţă că e viu după ce a fost declarat mort la Arad

Caz BIZAR în Constanţa: Un bărbat trebuie să dovedească în instanţă că e viu după ce a fost declarat mort la Arad

Serviciul Stare Civilă din cadrul Primăriei Municipiului Arad a întocmit actul de deces pe numele lui Ion Faraon ca urmare a solicitării lucrătorilor Poliţiei Municipiului Arad, după ce aceştia au constatat că o persoană care a murit într-o clădire dezafectată din oraş, este, conform datelor furnizate de un martor, „numitul Faraon Ion”.

„Datele de identificare din actul de deces au fost preluate din procesul verbal emis de organele de cercetare penală din cadrul Poliţiei Municipiului Arad. Reprezentanţii Serviciului de Stare Civilă din cadrul Primăriei Municipiului Arad nu au competenţe în stabilirea identităţii persoanelor decedate pe teritoriul municipiului Arad, care nu posedă acte de identitate şi au obligaţia să întocmească actul de deces în baza documentelor furnizate de organele de anchetă”, a precizat Primăria Arad.

Actul de deces a fost trimis şi la Primăria din Valu lui Traian, reprezentanţii instituţiei constatând, însă, că bărbatul este acasă la el, sănătos.

„Aradul ne-a sesizat că trebuie să facem menţiune de stare civilă că o persoană de la noi din comună a decedat. Din verificări însă s-a constatat că persoana respectivă trăieşte”, au precizat reprezentanţii Primăriei din Valu lui Traian.

Mai mult, Ion Faraon, care are aproape 70 de ani, le-a povestit celor care l-au vizitat la domiciliu că nici măcar nu a mai fost prin Arad de peste 40 de ani.

Bărbatul trebui acum să demonstreze în instanţă că este viu, dar în toată această perioadă nu va mai putea beneficia de pensie sau de alte forme de asistenţă socială sau medicală.

„Am anunţat Aradul, dar, din păcate, actele de deces se anulează doar prin instanţă. Aşa că va urma un proces, sperăm, rapid, pentru anularea documentului”, au mai spus reprezentanţii Primăriei Valu lui Traian.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici