Un nou pasaj subteran în Bucureşti: "Este cel mai mare proiect de infrastructură realizat din fonduri europene"

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat joi că lucrările pentru realizarea pasajului subteran rutier Piaţa Sudului, care va face legătura dintre Calea Văcăreşti şi strada Niţu Vasile, vor dura 18 luni, precizând că timpii de aşteptare pentru şoferii care tranzitează zona va fi redus cu 74%.

15230 afișări
Imaginea articolului Un nou pasaj subteran în Bucureşti: "Este cel mai mare proiect de infrastructură realizat din fonduri europene"

Un nou pasaj subteran în Bucureşti: "Este cel mai mare proiect de infrastructură realizat din fonduri europene" (Imagine:PMB)

"Este cel mai mare proiect de infrastructură realizat din fonduri europene, pe Programul Operaţional Regional Regio, al cărui contract de finanţare a fost semnat în octombrie 2013 şi al cărui contract de execuţie este semnat azi (joi, n.r.)", a spus Sorin Oprescu.

Contractul de execuţie pentru proiectul "Modernizare infrastructură rutieră Piaţa Sudului" a fost semnat cu reprezentanţii Astaldi şi Euroconstruct.

Prezent la semnarea contractului, ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a spus că este vorba de încă un proiect care atrage bani europeni în România.

"Ca ministru al Fondurilor Europene, mă bucur că încă un proiect care atrage bani europeni în România a fost început. Până în prezent, începând din luna mai a anului 2012, avem peste cinci miliarde de euro atrase în România, ceea ce înseamnă un salt spectaculos, dar care ne şi obligă pe viitor, pentru că mai avem multe miliarde de euro de atras prin proiecte europene", a spus Teodorovici.

Ministrul a ţinut însă să menţioneze că, în privinţa nivelului de absorbţie al fondurilor, România este încă pe ultima poziţie în Europa. Teodorovici a adăugat că, până la sfârşitul anului 2015, se poate ajunge la un nivel minim de absorbţie de 80 la sută, ceea ce ar putea duce la situarea ţării noastre pe o poziţie "fruntaşă".

Primarul general al Capitalei a precizat că proiectul presupune realizarea unui pasaj subteran rutier, care va face legătura dintre Calea Văcăreşti şi strada Niţu Vasile, dar şi amenajarea a patru pasaje pietonale de-a lungul pasajului rutier şi către staţiile de tramvai. De asemenea, proiectul vizează modernizarea carasobilului în intersecţia Calea Văcăreşti - Olteniţei - Niţu Vasile prin asigurarea în sensul giratoriu a patru benzi de circulaţie, precum şi realizarea de legături pietonale printr-un pasaj subteran între staţia de metrou Piaţa Sudului şi peroanele staţiilor de tramvai aflate pe Şoseaua Olteniţei.

Valoarea totală a proiectului este de 127.140.761,05 lei, din care asistenţa financiară nerabursabilă este în valoare de 96.442.727,19 lei.

Durata de execuţie a lucrărilor este de 18 luni de la data începerii lucrărilor, respectiv decembrie 2015.

Lungimea totală a pasajului va fi de 356 de metri, iar lungimea rampei de intrare în pasaj dinspre Calea Văcăreşti, de 111 metri, a celei de ieşire spre Niţu Vasile - 160 de metri, timpii de aşteptare pentru traversarea zonei fiind redus cu 74,20 la sută.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici