Un nou posibil focar de pestă porcină, în judeţul Timiş

Autorităţile din judeţul Timiş sunt din nou în alertă, după ce, într-una din fermele din judeţ, există suspiciuni privind existenţa pestei porcine.

1 afișare
Imaginea articolului Un nou posibil focar de pestă porcină, în judeţul Timiş

Un nou posibil focar de pestă porcină, în judeţul Timiş

Directorul Gărzii Naţionale de Mediu, Octavian Marius Popa, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Timişoara, că se aşteaptă rezultatul analizelor, care să confirme dacă se poate vorbi despre un nou focar şi, numai în acest caz, animalele moarte vor fi ridicate de acolo şi transportate la un centru pentru incinerare, fără a da numele localităţii unde se află ferma suspectă.

Pe de altă parte, Popa a anunţat că la cele două ferme unde s-a confirmat pesta porcină, Cenei şi Igriş, s-au dat amenzi de 150.000 de lei, iar la alta, din localitatea Beregsău Mare, este propusă o amendă de cinci sute de mii de lei.

Potrivit sursei citate, analizele efectuate în judeţul Arad nu indică niciun focar de pestă porcină.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici