Un nou tip de burse pentru elevi apare într-un proiect de ordonanţă de urgenţă

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, anunţă, luni, un nou tip de burse pentru elevi, respectiv bursa de rezilienţă, în cuantum de 300 de lei lunar.

624 afișări
Imaginea articolului Un nou tip de burse pentru elevi apare într-un proiect de ordonanţă de urgenţă

Un nou tip de burse pentru elevi apare într-un proiect de ordonanţă de urgenţă

„Prin acordarea de burse primilor 30% din elevii fiecărei clase ne-am dorit să susţiunem şi să stimulăm dorinţa copiilor din fiecare clasă şi din fiecare şcoală de a învăţa mai mult. Principiul de a acorda burse pentru un procent din elevii fiecărei clase este un principiu bun şi o modalitate de a reduce inechităţile. Eu cred că suntem cu toiţii de acord că fiecare copil are dtreptul să fie încurajat să progreseze. În urma feedbackului primit, am considerat necesar să facem anumite ajustări privind acordarea burselor”, spune Luigia Deca.

Ea precizează că aceste modificări se vor aplica începând cu anul şcolar viitor.

„De asemenea, modul practic de acordare a burselor este detaliat în metodologia de acordare a burselor, pe care o vom lansa în consultare publică, alătuiri de proiectul de OUG. În acest moment elevii pot beneficia de bursă de excelenţă, de merit, social, tehnologică şi pentru participarea şco+lară a mamelor minore. Toate aceste categoorii se menţin. Practic, odată cu noua lege, am triplat numărul beneficiarului. Ordonanţa prevede introducerea în lege a unui nou tip de bursă - bursa de rezilienţă. Scopul acestei burse e de a motiva şi elevii care au în acest moment rezultate medii să progreseze. Este, practic, o formă de a stimula progresul individual de învăţare”, adaugă ministrul educaţiei.

Cuantumul bursei de rezilienţă, precizează oficialul, va fi de 300 de lei pe lună.

„Bursa de rezilienţă se va acorda elevilor care a obţinut cel puţin media anuală 7 şi se află printre primii 30% dintre elevii din clasă din punct de vedere al rezultatelor. De bursa de rezilienţă vor beneficia şi elevii cu afecţiuni oncologice sau cronice, şcolarizaţi pentru o perioadă mai mare de patru săptămâni în cadrul Şcoli din spital sau la domiciliu”, încheie Deca.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
deca,
burse,
elevi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici