Un om de cultură român s-a retras la mănăstire. Înainte, a făcut o donaţie de suflet

Academicianul Alexandru Zub a decis să se retragă la mănăstire, nu înainte de a dona toate cărţile Bibliotecii ”Dumitru Stăniloae”.

10807 afișări
Imaginea articolului Un om de cultură român s-a retras la mănăstire. Înainte, a făcut o donaţie de suflet

Alexandru Zub

Istoricul şi academicianul Alexandru Zub a ales să se retragă din viaţa publică şi să-şi petreacă ultimii ani din viaţă la Mănăstirea Văratec.

Înainte de a se retrage la mănăstire, academicianul Alexandru Zub şi-a donat întreaga bibliotecă Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, mai exact Bibliotecii “Dumitru Stăniloae”.

Biblioteca academicianului cuprinde manuscrise, opere proprii şi numeroase cărţi strânse în zeci de ani de activitate, iar Biblioteca “Dumitru Stăniloae” va deschide o sală specială de lectură şi un centru istoric cu numele istoricului.

„A existat dorinţa sa de a se retrage şi de a fi îngrijit şi noi cu toată dragostea şi inima am dorit să îl găzduim la centrul social de la Mănăstirea Văratec. Cu siguranţă, va fi într-un mediu care-l ajută nu doar din punct de vedere al sănătăţii şi al liniştii, ci şi duhovniceşte, domnia sa fiind şi un om credincios, care a trecut cu multă smerenie prin nenumărate umilinţe în timpul comunismului”, a declarat, conform iasitvlife, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, pr. Constantin Sturzu.

Academicianul Alexandru Zub s-a născut la 12 octombrie 1934, în satul Vârful Câmpului, Botoşani, şi are aproape 6 decenii de activitate în domeniul istoriei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici