Un oraş subteran a fost descoperit în centrul Bucureştiului. Arheologii de la primărie decid soarta zidurilor de la Universitate

Parcarea subterană de la Universitate ar putea fi mai mică cu 30 de locuri Lucrările la parcarea subterană de la Universitate vor putea fi reluate cel mai devreme pe 1 aprilie. "Săpătura arheologică s-a terminat. Pe 25 martie se întruneşte Comisia de descărcare arheologică.

55 afișări
Imaginea articolului Un oraş subteran a fost descoperit în centrul Bucureştiului. Arheologii de la primărie decid soarta zidurilor de la Universitate

Un oraş subteran a fost descoperit în centrul Bucureştiului. Arheologii de la primărie decid soarta zidurilor de la Universitate (Imagine: www.gandul.info)

Atunci se va hotărî dacă se păstrează zidurile fostei biserici sau vor fi expuse în altă parte. În cazul în care se vor păstra, atunci parcarea va fi mai mică cu 30 de locuri. 10 la sută din zidurile fostei biserici s-au descoperit pe amplasamentul parcării subterane, iar 90 la sută sunt pe traseul viitoarei linii de metrou care va duce în Drumul Taberei", a declarat, pentru gândul, viceprimarul general al Capitalei, Mircea Raicu.

Imediat după ce au început săpăturile pentru viitoarea parcare subterană, muncitorii au dat peste schelete umane, ziduri şi două conducte de apă, toate datând din secolele 18 şi 19. Specialiştii municipalităţii susţin că ce au găsit arheologii nu sunt vestigii suficient de bine conservate şi reprezintă istorie chiar şi pentru ei. Acum la Universitate sunt doar şanţuri săpate, mormane de pământ şi câţiva muncitori. Specialiştii din Primăria Capitalei susţin că lucrările sunt în grafic iar în 2011, parcarea subterană va fi funcţională.

Citeşte mai multe despre vestigiile din centrul Bucureştiului pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici