Un pacient de la centrul din Bolintin a murit, posibil ştrangulat de un coleg

Un pacient de la Centrul Neuropshiatric din Bolintin a murit, vineri seară, la doar câteva ore după o vizită a unei echipe de control a Autorităţii Naţionale pentru Persoanele cu Handicap (ANPH), existând suspiciunea că ar fi fost ucis de un coleg împreună cu care fusese închis "la gratii".

5 afișări
Imaginea articolului Un pacient de la centrul din Bolintin a murit, posibil ştrangulat de un coleg

Un pacient de la centrul din Bolintin a murit, posibil ştrangulat de un coleg

Surse din conducerea Centrului Neuropsihiatric de la Bolintin au declarat, marţi seară, că bărbatul decedat - Liviu Neacşu - a fost izolat "la gratii" împreună cu alţi trei pacienţi "care erau în vizibilă stare de agitaţie": Viorel Moiceanu, Cristache Vasile şi Petre Joiţoiu.

Neacşu a fost găsit mort de infirmierele centrului sâmbătă dimineaţă, în jurul orei 6.00. Întrebaţi imediat despre incident, Moiceanu şi Vasile le-ar fi declarat celor din Centru că Joiţoiu l-a strâns de gât pe Neacşu, care era suferind de schizofrenie paranoidă.

"Deşi, conform normelor legale, nu ai voie să ţii un beneficiar mai mult de patru ore pe zi la gratii, bolnavii de la acest centru sunt ţinuţi astfel aproape întreaga zi", au afirmat sursele citate.

Aceleaşi surse au declarat că, în urma incidentului, o echipă de control de la Direcţia Judeţeană de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului (DJASPC) Giurgiu a sosit imediat la Bolintin pentru a investiga decesul. A fost anunţată şi Poliţia din Bolintin Vale, iar cel decedat a fost dus pentru necropsie la spitalul din Bolintin Deal.

Directorul instituţiei din Bolintin, Lucreţia Iancu, se află de aproape o lună în concediu medical. În absenţa acesteia, conducerea Centrului este asigurată de George Alexandru.

Şeful DJASPC Giurgiu, Adelina Voicu, declara în urmă cu aproximativ o lună, că directoarea Centrului de Recuperare Neuropsihiatrică din Bolintin, Lucreţia Iancu, a fost destituită din funcţie în urma mai multor controale din partea autorităţilor statului, care au subliniat "managementul defectuos" al instituţiei.

"Am emis deja ordinul de eliberare din funcţie, însă doamna director este în concediu medical şi, conform legii, până la întoarcerea ei la serviciu actual nu poate produce efecte jurudice", spunea atunci Adelina Voicu.

Centrul de Recuperare Neurologică şi Neuropsihiatrică din Bolintin Vale a ajuns subiectul unui scandal după ce presa a relatat despre condiţiile mizere în care erau ţinuţi pacienţii, dar şi despre achiziţiile de produse la preţuri mari pentru consumul celor internaţi aici.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici