Un pacient rănit, adus la Spitalul de Urgenţe Iaşi, a atacat personalul medical

Un pacient care a fost adus, sâmbătă, de o ambulanţă, la Spitalul de Urgenţe din Iaşi, cu mai multe plăgi tăiate la antebraţe, a atacat personalul medical de la unitatea spitalicească, el fiind imobilizat de poliţişti înainte să apuce să rănească pe cineva.

61 afișări
Imaginea articolului Un pacient rănit, adus la Spitalul de Urgenţe Iaşi, a atacat personalul medical

Un pacient rănit, adus la Spitalul de Urgenţe Iaşi, a atacat personalul medical (Imagine din arhivă; Radu Aneculaesei/Mediafax Foto)

Potrivit doctorului Tudor Ciuhodaru, şeful Unităţii de Primiri Urgenţe de la spitalul ieşean, pacientul, un bărbat cu o constituţie atletică, în vârstă de 25 de ani, a fost adus, sâmbătă dimineaţă, cu mai multe plăgi tăiate la antebraţe, pe care şi le provocase singur. Bărbatul era băut şi, când a fost dus în Unitatea de Primire a Urgenţelor, a devenit extrem de agresiv şi a atacat şi brutalizat personalul medical care încerca să îi acorde asistenţa de urgenţă.

Ciuhodaru a spus că, datorită intervenţiei prompte a forţelor de ordine, nimeni nu a fost rănit, pacientul agresiv fiind imobilizat imediat.

"Intervenţia forţelor de ordine a fost promptă, însă a fost destul de dificilă imobilizarea pacientului, în condiţiile în care acesta era băut şi avea o constituţie atletică, fiind extrem de agresiv", a spus Ciuhodaru, care a adăugat că bărbatul a făcut probleme şi pe timpul transportului cu ambulanţa spre spital.

Medicul a mai spus că bărbatul şi-a provocat singur leziunile tăindu-şi venele în încercarea de a se sinucide, reacţia lui agresivă de la spital la adresa medicilor fiind una spontană.

"A fost adus de ambulanţă la Spitalul de Urgenţe din Copou cu plăgi tăiate autolitice la nivelul antebraţelor. Odată intrat în UPU, pacientul a devenit extrem de agresiv şi a brutalizat cadrele medicale ce încercau să-i asigure asistenţa de urgenţă. A fost necesară intervenţia poliţiştilor de la cea mai apropiată secţie pentru ca această situaţie să nu se termine tragic", a afirmat Tudor Ciuhodaru, care a adăugat că tânărul respectiv a mai provocat, în luna martie, la acelaşi spital, alte două incidente similare.

Ciuhodaru a precizat că acest caz nu este singurul înregistrat la spitalul ieşean, motiv pentru care consideră că ar trebui asigurate măsuri suplimentare pentru asigurarea protecţiei cadrelor medicale.

De altfel, în calitate de deputat, Tudor Ciuhodaru a iniţiat un proiect de lege care vizează înfiinţarea de birouri ale Poliţiei comunitare în interiorul spitalelor, documentul fiind depus la începutul acestei luni la Camera Deputaţilor.

În urmă cu două zile, o asistentă din Focşani a fost înjunghiată mortal în cabinetul de radiologie dentară în care lucra, cu puţin timp înaintea terminării programului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici