Un paradis fiscal îngheaţă 5,4 miliarde de lire sterline din averea lui Abramovici

Rusul Abramovici continuă să fie sancţionat de Europa, în timp ce America nu-i aplică niciun fel de pedepse.

2227 afișări
Imaginea articolului Un paradis fiscal îngheaţă 5,4 miliarde de lire sterline din averea lui Abramovici

Un paradis fiscal îngheaţă 5,4 miliarde de lire sterline din averea lui Abramovici

Autorităţile insulei Jersey, un paradis fiscal legat de coroana britanică, au îngheţat echivalentul a 5,4 miliarde de lire sterline de active (echivalente cu aproximativ 7 miliarde de dolari) despre care se crede că ar putea fi atribuite oligarhului rus Roman Abramovici, consemnează Bloomberg.

Abramovici, a cărui avere personală totală este estimată la aproximativ 12 miliarde de dolari, a fost supus sancţiunilor de către guvernul de la Londra şi UE (dar, până acum, nu şi de către SUA), pe fondul represaliilor occidentale ca răspuns la invazia rusă a Ucrainei.

Comunitatea internaţională caută să anihileze astfel puterea lui Vladimir Putin, iar Abramovici este considerat un apropiat al preşedintelui rus. Fostul patron al clubului Chelsea a fost prezent la nevogierile de pace, având rod de „mediator”.

În SUA, sancţiunile nu-l vizează pe Roman Abramovici, care produse nestingherit oţel într-o fabrică din Colorado (AICI, detalii)

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici