Un parc din Sighişoara va fi amenajat din fonduri ONU

Un parc din Sighişoara va fi amenajat din fonduri ale Organizaţiei Naţiunilor Unite, în cadrul programului "Beautiful Romania", valoarea investiţiei fiind de peste 700.000 de lei.

99 afișări
Imaginea articolului Un parc din Sighişoara va fi amenajat din fonduri ONU

Sighişoara (Imagine din arhivă; Robert Ionescu/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat transmis, joi, de Primăria Sighişoara, este vorba despre o finanţare nerambursabilă pentru amenjarea de spaţii verzi, de care va beneficia parcul situat pe strada Zaharia Boiu - Drumul Naţional DN 13.

Amenajarea parcului este finanţată de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare, în cadrul proiectului "Beautiful Romania", iar valoarea investiţiei este de 730.104,89 de lei, arată sursa citată.

Conform aceleiaşi surse, termenul de finalizare a lucrărilor este 13 septembrie, iar parcul, având o suprafaţă totală de 1.645 de metri pătraţi, va cuprinde patru zone cu destinaţii specifice. Astfel, în zona pricipală se va face o amenajare peisagistică, zona centrală este rezervată pentru relaxare, o altă zonă are destinaţia de agrement şi ultima este "zona de promenadă".

Programul "Beautiful Romania - O Românie frumoasă" este derulat, începând din 2003, de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), împreună cu Guvernul român.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici