Un planor a aterizat forţat între comunele Mihăileşti şi Clinceni - VIDEO

Un planor a aterizat forţat, luni, între comunele Mihăileşti şi Clinceni, iar pilotul este rănit, la faţa locului fiind trimis un elicopter SMURD.

312 afișări
Imaginea articolului Un planor a aterizat forţat între comunele Mihăileşti şi Clinceni - VIDEO

Un planor a aterizat forţat între comunele Mihăileşti şi Clinceni, pilotul este rănit (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Pilotul a fost transportat cu elicopterul SMURD la Spitalul de Urgenţă Floreasca, el având, potrivit primelor investigaţii, un traumatism toracic şi vertebro-lombar, a declarat, pentru MEDIAFAX, coordonatorul SMURD Bucureşti, medicul Bogdan Opriţa.

Incidentul a fost semnalat prin numărul unic de urgenţă 112, la ora 15.30, în localitatea Chirculeşti (judeţul Giurgiu), lângă Mihăileşti, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu, Mirela Gheţa.

Aceasta a precizat că este vorba despre un planor, cu o singură persoană la bord, care a aterizat forţat.

La faţa locului sunt poliţişti de la secţiile de poliţie din zona locului accidentului, a mai spus Mirela Gheţa.

Pilotul planorului are fractură de coloană, fără probleme neurologice

Pilotul planorului are fractură de coloană, el fiind internat în Clinica de Terapie Intensivă a Spitalului de Urgenţă Floreasca din Capitală, a declarat managerul  unităţii sanitare, Mircea Beuran.

Medici i-au făcut pilotului un examen computer tomografic (CT), care a confirmat fractura de coloană. Totodată, medicii au constatat că fractura nu a afectat măduva, deci nu există probleme neurologice, a mai spus managerul spitalului.

Ciucă: Planorul a aterizat într-un câmp de floarea-soarelui şi este distrus aproape în totalitate

Directorul de investigaţii de la Ministerul Transporturilor, Mircea Ciucă, a declarat, pentru MEDIAFAX, că pilotul planorului a aterizat forţat într-un câmp de floarea-soarelui, aparatul de zbor fiind distrus aproape în totalitate.

Video Stirileprotv.ro

Ciucă a spus că planorul este de tip IS-29 şi aparţine Aeroclubului "Aurel Vlaicu" - Clinceni, iar pilotul activează la acest club.

"Probabil pilotul a pierdut curenţii termici ascendenţi şi a aterizat forţat, în teren necunoscut, într-un câmp de floarea-soarelui. Pilotul acuză dureri lombare, planorul fiind distrus aproape în totalitate", a mai spus Ciucă.

El a precizat că a fost constituită o comisie de investigaţie tehnică, care a plecat spre locul incidentului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici