Un poliţist a accesat ilegal baza de date a Poliţiei pentru bani

Un poliţist a fost reţinut după ce ar fi accesat ilegal baza de date a Poliţiei pentru bani. El a primit 1.000 de euro pentru a restitui un permis de conducere unui traficant de droguri.

744 afișări
Imaginea articolului Un poliţist a accesat ilegal baza de date a Poliţiei pentru bani

Un poliţist a accesat ilegal baza de date a Poliţiei pentru bani

Procurorii DIICOT - Structura Centrală au dispus reţinerea pentru 24 de ore a unui poliţist, cercetat pentru luare de mită şi acces ilegal la un sistem informatic în formă continuată (trei acte materiale).

În perioada ianuarie-martie 2023, poliţistul ar fi accesat fără drept şi în mod repetat baza de date a Poliţiei Rutiere, în scopul obţinerii unor foloase necuvenite. El ar fi primit 1.000 de euro pentru restituirea permisului de conducere unui traficant de droguri.

La locuinţa poliţistului, anchetatorii au găsit 28.224 lei şi 2.920 euro, precum şi mai multe documente legate de activitatea serviciului în care lucrează.

Vineri, a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti, cu propunerea de arestare preventivă a poliţistului, pentru 30 de zile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici