Un poliţist a fost împuşcat de un urmărit general, la Nădlac - VIDEO

Un poliţist din oraşul arădean Nădlac a fost împuşcat în abdomen, în noaptea de luni spre marţi, de un bărbat urmărit general, care se ascundea într-un imobil părăsit din localitate, în urma incidentului victima fiind internată în stare gravă la Spitalul Judeţean.

126 afișări
Imaginea articolului Un poliţist a fost împuşcat de un urmărit general, la Nădlac - VIDEO

Un poliţist a fost împuşcat de un urmărit general, la Nădlac (Imagine din arhivă; Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Potrivit procurorului criminalist Pavel Palcu, poliţistul, care lucrează la Ordine Publică în cadrul Poliţiei Nădlac, a fost împuşcat în jurul orei 4.00, când a încercat să-l legitimeze pe suspect.

Conform anchetatorilor, poliţiştii au fost sunaţi, luni seară, de un localnic din Nădlac, care i-a anunţat că în casa parohială părăsită a intrat un bărbat de mai multe ori în ultimele zile. Un ecihipaj format din doi poliţişti de la Ordine Publică a mers să verifice imobilul, găsind înăuntru câteva obiecte, printre care haine, un binoclu şi o cutie cu mănuşi chirurgicale.

"Considerând suspectă prezenţa obiectelor, poliţiştii au stat la pândă până spre dimineaţă, când a apărut un bărbat. Când poliţiştii s-au apropiat să-l legitmieze, suspectul a scos un pistol şi a tras un foc, rănindu-l în abdomen pe unul dintre agenţi", a declarat Camelia Tuduce, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Arad.

Al doilea poliţist, ajutat de alţi trei poliţişti comunitari aflaţi la mică distanţă, la aceeaşi pândă, l-au imobilizat pe suspect şi l-au dus la secţie.

Poliţistul rănit, care are 29 de ani, este căsătorit şi are un copil de doi ani, a fost transportat la Spitalul Judeţean Arad. El a fost operat, iar marţi dimineaţă a fost transferat la secţia de terapie intensivă a Spitalului Judeţean Arad, medicii afirmând că starea acestuia este stabilă.

Video Stirileprotv.ro

Şeful Unităţii de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Arad, dr. Monica Puticiu, a declarat că pacientul a fost supus unei intervenţii chirurgicale pentru o plagă împuşcată abdominală, cu hemoperitoneu şi leziuni de intestin subţire şi colon, intervenţia durând aproape cinci ore.

Conform sursei citate, în urma operaţiei medicii chirurgi au secţionat porţiunile lezate de glonţ din intestinul subţire şi colon, însă glonţul nu a fost recuperat din cavitatea abdominală, medicii constatând că există un orificiu de ieşire, în posterior.

În ceea ce îl priveşte pe agresor, poliţiştii spun că acesta este cetăţean român de etnie slovacă şi că era urmărit general din iulie 2008, pentru diverse furturi.

Totodată, anchetatorii au stabilit că arma folosită este un revolver Magnum 357, de calibrul 9 milimetri. La ora transmiterii acestei ştiri, agresorul era audiat în continuare de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad.

Un poliţist din oraşul arădean Nădlac a fost împuşcat în abdomen, în noaptea de luni spre marţi, de un bărbat urmărit general, care se ascundea într-un imobil părăsit din localitate, în urma incidentului victima fiind internată în stare gravă la Spitalul Judeţean.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici