Video Un poliţist de frontieră din Galaţi, lider al unei grupări de traficanţi de ţigări, a fost reţinut

Un poliţist de frontieră de Folteşti, judeţul Galaţi, lider al unei grupări de traficanţi de ţigări, a fost reţinut de procurorii DIICOT, alături de alţi trei membri ai reţelei, cărora le dădea informaţii despre traseele şi programele patrulelor şi echipajelor de control.

1508 afișări

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Galaţi i-au reţinut pentru 24 de ore pe Daniel Ilie, Sergiu Dan Bute, Iulian Oală şi Petrică Negoiţă, agent în cadrul IJPF Galaţi - Sectorul Poliţiei de Frontieră Folteşti, şi au solicitat instanţei arestarea lor preventivă pe o perioadă de 29 de zile, pentru contrabandă cu ţigări şi constituire a unui grup infracţional organizat.

Negoiţă Petrică, în calitate de lider al grupării, avea rolul de a coordona şi facilita transportul ţigărilor peste zona de frontieră, informând membrii grupării cu privire la traseele şi programul patrulelor poliţiei de frontieră şi echipajelor de termoviziune, informaţii deţinute în virtutea atribuţiilor de serviciu, se arată într-un comunicat de miercuri al DIICOT.

În urmă cu o zi, Daniel Ilie, Sergiu Dan Bute şi Iulian Oală au fost prinşi în flagrant delict în timp ce transportau 864.300 de ţigarete (43.215 de pachete), mărcile "Plugaru", "Winston", "Doina", "Pall Mall" şi "MT". Ţigările proveneau din Republica Moldova şi erau introduse în România prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat, a precizat sursa citată.

Cercetările au fost făcute împreună cu ofiţeri de poliţie de la Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Galaţi. Suportul informativ şi tehnic al acţiunii a fost asigurat de Serviciul Român de Informaţii - Direcţia Judeţeană Galaţi şi SIPI Galaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici