Un preot, prima persoană amendată în Rusia pentru distribuirea de fake news

Rusia profundă începe să se îndoiască de Ţar, în timp ce propaganda este suverană la sate.

1026 afișări
Imaginea articolului Un preot, prima persoană amendată în Rusia pentru distribuirea de fake news

Un preot, prima persoană amendată în Rusia pentru distribuirea de fake news

În afara oraşelor, propaganda rusă este la putere, dar opoziţia este în creştere la oraşe. Sunt două lumi, constată analiştii: pe de o parte, cei care se informează la televizor, pe de altă parte - cei cu internetul occidental.

Părintele Ioann Burdin este unul dintre primii ruşi, dacă nu chiar primul, care au fost condamnaţi în temeiul noii legi care interzice „difuzarea de ştiri false menite să discrediteze armata rusă”.

Fiind la primul rechizitoriu, nu a riscat 15 ani de închisoare, ci a scăpat cu o amendă de 35.000 de ruble, aproximativ 230 de euro.

Enoriaşii din parohia lui au adunat deja suma, o colectare de solidaritate la care probabil chiar şi credincioşii care l-au denunţat pentru propovăduirea mesajelor de pace.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici