Un procuror apropiat de caz explică cum a ajuns prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, să aibă dosar în România

Procurorul-şef al Secţiei de anchetă a magistraţilor, Gheorghe Stan, a declarat, joi seară, referitor la dosarul care-i vizează pe prim-vicepreşedintele Comisiei Frans Timmermans şi comisarul european Vera Jourova, că sesizarea îndeplinea toate condiţiile şi trebuia înregistrată.

4649 afișări
Imaginea articolului Un procuror apropiat de caz explică cum a ajuns prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, să aibă dosar în România

Un procuror explică cum a ajuns prim-vicepreşedintele Comisiei Europene,Frans Timmermans, să aibă dosar în România

"Privitor la plângerea împotriva unor oficiali europeni, menţionăm că întrucât aceasta îndeplinea toate condiţiile de formă prevăzute de către Codul de Procedură Penală, trebuia să fie înregistrată şi concretizată într-un dosar penal şi numai în urma unor verificări se va putea pronunţa o soluţie în respectiva cauză. Neînregistrarea unor seziări care atrag competenţa Secţiei ar constitui o abatere disciplinară şi a normelor procesuale penale", a declarat Gheorghe Stan.

Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie a înregistrat un dosar penal în urma plângerii depuse de luju.ro, plângere în care prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, comisarul european pe Justiţie Vera Jourova, procurorul general al României, Augustin Lazăr, şi şefa reprezentanţei Comisiei Europene în România, Angela Cristea, sunt acuzaţi de constituire de grup infracţional organizat, abuz în serviciu, fals intelectual, comunicare de informaţii false, în legătură cu o presupusă falsificare a raportului MCV din 13 noiembrie 2018.

Margaritis Schinas, purtător de cuvânt al Comisiei Europene, a declarat, referitor la această cauză, că autorităţile române nu au jurisdicţie asupra acestor chestiuni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici