Un profesor român de la o universitate din Anglia a sesizat oficial CNATDCU să verifice teza de doctorat a Laurei Codruţa Kovesi

Cristian Dogaru, lector la o universitate din Anglia, a notificat oficial, vineri, Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU), pentru ca instituţia să verifice teza de doctorat a procurorului-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi.

4737 afișări
Imaginea articolului Un profesor român de la o universitate din Anglia a sesizat oficial CNATDCU să verifice teza de doctorat a Laurei Codruţa Kovesi

Un profesor universitar din Anglia a sesizat oficial CNATDCU să verifice teza de doctorat a Laurei Codruţa Kovesi

"A fost depusă cu puţin timp în urmă o notificare din partea domnului Dogaru. Aceasta va fi analizată aşa cum prevede ordinul de ministru în trei zile şi îşi va urma cursul normal", a declarat, pentru MEDIAFAX, Adriana Rotar, expert comunicare din Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovarii (UEFISCDI).

Cristian Dogaru este lector universitar la University Campus Suffolk din Anglia şi a făcut sesizări de plagiat şi în cazurile Victor Ponta, Gabriel Oprea şi Petre Tobă. 

Fostul ministru delegat pentru învăţământ superior, Mihnea Costoiu, a fost audiat miercuri la Parchetul General în dosarul în care Sebastian Ghiţă susţine că a participat la măsluirea raportului comisiei tehnice care a analizat teza de doctorat a Codruţei Kovesi, au precizat surse judiciare.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri seara, întrebat dacă el consideră că se impune o demisie a procurorului-şef al DNA Laura Codruţa Kovesi, că nu trebuie să vorbim despre nicio demisie atâta vreme cât, deocamdată, nu există niciun indiciu că ar fi plagiat. Şeful statului a mai precizat că a discutat cu procurorul general pe care l-a rugat să soluţioneze speţa cu celeritate.

"Eu cred că Parchetul General trebuie să rezolve foarte repede această speţă şi pot să vă spun că în această chestiune am avut o discuţie cu procurorul general pe care l-am rugat ca, în virtutea atribuţiilor domniei sale, să se ocupe ca această cercetare să se facă cu celeritate", a spus Iohannis.

De asemenea, Iohannis a declarat că a avut o discuţie şi cu Laura Codruţa Kovesi: "Am vorbit cu doamna Kovesi însă nu cred că este ceva special de comunicat aici. Am întrebat-o cum vede acele acuzaţii, mi-a reiterat că domnia sa nu se simte vinovată cu nimic şi atunci am plecat destul de lămurit din discuţie".

Universitatea de Vest din Timişoara a anunţat că a început proceduri interne în vederea clarificării situaţiei referitoare la teza de doctorat a procurorului-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici