Un profesor universitar poate avea maximum două norme didactice

Un profesor universitar poate avea maximum două norme didactice în aceeaşi universitate sau în universităţi diferite, a declarat, miercuri, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, la finalul discuţiilor cu partenerii sociali pe codul educaţiei.

86 afișări
Imaginea articolului Un profesor universitar poate avea maximum două norme didactice

Un profesor universitar poate avea maximum două norme didactice (Imagine: Mediafax Foto)

"Am ajuns la un consens ca un cadru didactic din învăţământul superior să aibă maximum două norme şi dacă se fac în aceeaşi universitate sau în universităţi diferite este dreptul universităţii să decidă printr-o hotărâre a Senatului", a spus Ecaterina Andronescu.

Această propunere a venit din partea Federaţiei Alma Mater.

Preşedintele Alma Mater, Anton Hadăr, a declarat că un profesor universitar nu are dreptul să predea mai mult de două norme în cadrul instituţiei unde figurează ca titular, iar Senatul universităţii poate decide migrarea cadrelor didactice, dar sindicatele nu agreează acest lucru pentru că duce la scăderea calităţii în învăţământ.

Profesorii de la universităţile particulare ar vrea să nu existe o limită a normelor didactice, dar acest lucru nu este posibil, a mai spus Hadăr.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici