Un proiectil neexplodat a fost găsit în Slobozia. Cum se predă în siguranţă un astfel de obiect

  • Un proiectil exploziv de artilerie, de calibru 75 milimetri, a fost descoperit vineri în Slobozia de o echipă care efectua lucrări.
  • Pirotehniştii au luat elementul de muniţie, care urmează să fie distrus, şi l-au depozitat în condiţii de siguranţă.
196 afișări
Imaginea articolului Un proiectil neexplodat a fost găsit în Slobozia. Cum se predă în siguranţă un astfel de obiect

Un proiectil neexplodat a fost găsit în Slobozia. Cum se predă în siguranţă un astfel de obiect

„Vineri, în jurul orei 09:50, o echipă care executa lucrări pe raza municipiului Slobozia, a descoperit un proiectil exploziv de artilerie, de calibru 75 milimetri. Conştientizând pericolul reprezentat de muniţia rămasă neexplodată descoperită, au anunţat de urgenţă organele abilitate, utilizând numărul de urgenţă 112, pentru a solicita intervenţia echipajului pirotehnic”, anunţă ISU Ialomiţa.

Specialiştii pirotehnişti ai inspectoratului au intervenit cu o autospecială pirotehnică şi au ridicat elementul de muniţie rămasă neexplodată, pe care l-au depozitat în vederea distrugerii în condiţii de siguranţă.

Pompierii recomandă ca oamenii, în momentul în care descoperă elemente de muniţie rămasă neexplodată, să anunţe de urgenţă organele de poliţie, autorităţile administraţiei publice locale sau pompierii la numărul de urgenţă 112.

De asemenea, oamenii sunt sfătuiţi să nu mişte de pe locurile pe care se află elementele de muniţie descoperite, să nu desfacă şi să nu predea la operatorii economici (societăţile ce au ca obiect de activitate colectarea materialelor feroase), elemente de muniţie descoperite, să nu folosească elementele de muniţie descoperite pentru improvizarea diferitelor scule sau ornamente, să nu lovească, să nu taie şi să nu demonteze elementele de muniţie descoperite şi să nu folosească focul deschis în apropierea elementelor de muniţie descoperite.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici