Un şacal turbat, prins şi omorât într-un cartier din Brăila

Un şacal a fost prins şi eutanasiat, miercuri, în municipiul Brăila, iar joi, autorităţile sanitar-veterinare au confirmat că animalul suferea de turbare.

2888 afișări
Imaginea articolului Un şacal turbat, prins şi omorât într-un cartier din Brăila

Un şacal turbat, prins şi omorât într-un cartier din Brăila (Imagine: www.naturephoto-cz.com)

Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Brăila au luat, joi, toate măsurile pentru identificarea altor animale care au intrat în contact cu şacalul.

"Am fost sesizaţi, miercuri, de faptul că în zona Obor se află un şacal. Am depistat şi am prins animalul ieri şi l-am eutanasiat. În plus, au fost recoltate probe, iar joi, s-a confirmat faptul că acesta suferea de rabie. Procedura a impus ca iniţial să identificăm câinii şi pisicile din zonă, care au venit în contact cu şacalul, iar astăzi am început identificarea şi eutanasierea animalelor care au semne clinice care relevă faptul că au intrat în contact cu sălbăticiunea şi sunt contaminate. În plus, în acest moment sunt strânse toate animalele din zonă. Ele vor fi ţinute sub observaţie 14 zile pentru ca noi să ne lămurim dacă sunt sau nu bolnave", a declarat purtătorul de cuvânt al DSVSA Brăila, Nicu Trifan.

Potrivit acestuia, apariţia şacalului în oraşul Brăila este una surprinzătoare. Nicu Trifan a declarat însă că, în ultima vreme, prezenţa unor astfel de animale a fost semnalată din ce în ce mai des în sudul şi estul României.

"Nu ştim exact cum a ajuns acest animal în oraş. Clar este faptul că, în ultimii ani, s-a vorbit despre faptul că ei pot ajunge la noi în ţară de undeva din Bulgaria. Prezenţe ale şacalilor au mai fost în trecut anunţate şi prin Dobrogea şi chiar în Oltenia. Se pare că sunt din ce în ce mai mulţi în zona de sud-est a României, în special în Deltă", a adăugat purtătorul de cuvânt al DSVSA Brăila.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici