Un schior a fost surprins de o avalanşă în Munţii Făgăraş

Un bărbat care schia în Munţii Făgăraş a fost surprins, sâmbătă, de o avalanşă, la Bâlea Cascadă, iar salvamontiştii l-au căutat până la lăsarea serii, când au fost nevoiţi să sisteze operaţiunile.

114 afișări
Imaginea articolului Un schior a fost surprins de o avalanşă în Munţii Făgăraş

Un schior a fost surprins de o avalanşă în Munţii Făgăraş (Imagine: Sebastian David/Arhiva Mediafax Foto)

Operaţiunile de căutare a turistului surprins de avalanşă în Munţii Făgăraş, în apropiere de Bâlea Cascadă, au fost sistate, sâmbătă seară, din cauza întunericului, salvamontiştii urmând să se întoarcă duminică la faţa locului.

Salvamontiştii, colegii schiorului din Râşnov şi dresorii câinilor speciali care caută victime ale avalanşelor au sistat, sâmbătă seară, căutările turistului surprins de o avalanşă în Munţii Făgăraş.

"Am sistat căutările din cauza întunericului. Am fost, în total, aproximativ treizeci de persoane şi cinci câini care am participat la operaţiuni. Doi dintre câini sunt de la noi de la Sibiu şi alţi trei de la o asociaţie specializată din Cluj-Napoca. S-a căutat pe o suprafaţă foarte mare, dar nu am reuşit să găsim nimic. Mâine dimineaţă (duminică - n.r.) la ora 08.00 vom relua căutările", a declarat corespondentului MEDIAFAX Adrian David, şeful Serviciului Salvamont Sibiu.

Potrivit acestuia, avalanşa s-a produs în Munţii Făgăraş la 1.500 - 1.700 de metri altitudine, iar cei şapte schiori se aflau la 1.300 de metri altitudine când au fost surprinşi de zăpadă.

David a afirmat că bărbatul care a fost îngropat în zăpadă are în jur de 30 de ani şi este un schior extrem de experimentat.

Schiorul care a fost surprins, sâmbătă, de o avalanşă în Munţii Făgăraş, la Bâlea Cascadă, este din Râşnov şi făcea parte dintr-un grup de şapte persoane care urcau către Bâlea Lac, el fiind singurul prins sub zăpadă.

Potrivit şefului Serviciului Salvamont Sibiu, Adrian David, bărbatul a fost surprins de avalanşă, în jurul orei 13.00, la Bâlea Cascadă, în timp ce schia.

David a spus că accidentul a fost anunţat pe numărul 112 de o persoană care a văzut avalanşa şi momentul în care schiorul a fost complet îngropat în zăpadă.

Schiorul surprins de avalanşă este salvamontist în Râşnov, judeţul Braşov

Potrivit salvamontiştilor sibieni, tânărul de aproximativ 30 de ani, îngropat în zăpadă, face parte din Serviciul Salvamont Râşnov, iar în grupul de şapte din care făcea parte tânărul se mai afla un salvamontist din judeţul Argeş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici