Un şef de consiliu judeţean a fost pus de Mitropolitul Banatului să promită, după slujbă, că va reabilita două case

Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca, a fost pus de Mitropolitul Banatului să promită, la finalul unei slujbe, că va reabilita două case emblematice din oraş. “Vă legaţi astăzi să rezolvăm cele două case, domnule preşedinte?”, a spus ÎPS Selejan, iar Cionca a răspuns: “Ne legăm”.

1286 afișări
Imaginea articolului Un şef de consiliu judeţean a fost pus de Mitropolitul Banatului să promită, după slujbă, că va reabilita două case

Un fef de consiliu judeţean, pus de Mitropolitul Banatului să promită că va reabilita două case

Mitropolitul Banatului, ÎPS Ioan Selejan, i-a solicitat şefului Consiliului Judeţean Arad să salveze cele două case emblematice pentru Marea Unire de la 1918 la finalul slujbei de sfinţire a picturii din Catedrala Arhiepiscopală “Sfânta Treime” din oraşul Arad, care a avut loc duminică.

Astfel, Mitropolitul Banatului i-a chemat pe reprezentanţii autorităţilor locale prezenţi la slujbă să vină în faţa altarului, iar preşedintelului Consiliului Judeţean Arad i-a cerut să facă un legământ.

“Vă legaţi astăzi să rezolvăm cele două case, domnule preşedinte?”, a spus mitropolitul Banatului, iar Iustin Cionca a răspuns “Ne legăm”.

ÎPS Ioan Selejan a făcut referire la casa în care s-a născut Vasile Goldiş, aflată în satul cu acelaşi nume, din comuna Beliu, şi la casa lui Ştefan Cicio Pop, situată în centrul oraşului Arad.

La slujba de sfinţire a picturii catedralei din oraşul Arad au participat mii de oameni. Pictarea pereţilor lăcaşului de cult a durat opt ani.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici