Un sfert din angajaţii DSP Argeş au conturile de salarii blocate; banca, acuzată de abuz

Un sfert din angajaţii Direcţiei de Sănătate Publică Argeş nu îşi pot încasa salariile întrucât banca le-a blocat conturile din cauza unui proces câştigat de o fostă angajată care are de recuperat bani de la DSP, conducerea instituţiei spunând că decizia e ilegală şi că va da în judecată banca.

132 afișări

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Argeş, 33 din cei 128 de angajaţi ai instituţiei nu îşi pot ridica salariile pe ultima lună, fiindu-le blocate conturile.

Angajaţii DSP spun că situaţia a început după ce o fostă angajată, concediată ilegal, a câştigat procesul cu fosta conducere, iar instanţa a stabilit că femeia trebuie să intre în posesia sumelor restante, dar sucursala Raiffeisen Bank din Piteşti a blocat conturile a 33 de angajaţi din totalul de 128.

"Fosta angajată, dată afară ilegal, trebuia să-şi primească banii din conturile Direcţiei de Sănătate Publică, într-o singură tranşă, iar avocatul ei a solicitat blocarea conturilor instituţiei. Executorul a făcut solicitare către bancă, iar aceasta a blocat conturile DSP până la recuperarea sumelor, dar a oprit şi operaţiunile de transfer al salariilor pentru un sfert din numărul angajaţilor. Este un abuz din partea băncii, suntem 33 din 128 de angajaţi ai DSP care nu ne-am primit salariile, adică cei care avem carduri la Raiffeisen Bank. Ceilalţi colegi care au carduri la alte bănci şi-au primit salariile. Eu am o relaţie contractuală cu banca, iar banca trebuie să-mi vireze banii pentru că este dreptul meu", a declarat Petru Model, unul dintre cei 33 de angajaţi ai DSP Argeş care au conturile blocate.

Conducerea DSP Argeş spune că decizia băncii este ilegală şi că instituţia bancară va fi dată în judecată.

"Executarea ar fi trebuit să vizeze conturile DSP, dar nu şi conturile salariaţilor pentru că instituţia a fost parte în proces, şi nu angajaţii. Banii au fost viraţi de către noi din contul DSP către conturile personale de salarii, iar banca a oprit alimentarea cardurilor în urma unei solicitări de la executorul judecătoresc. O să căutăm o soluţie în instanţă întrucât cei 33 de salariaţi sunt nevinovaţi şi trebuie să-şi primească salariile. Banca a blocat aceste conturi, dar a blocat şi salariile pentru o parte a angajaţilor", a declarat directorul Direcţiei de Sănătate Publică Argeş, Adrian Stoica.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici