Un sfert din victimele violenţei în familie sunt bărbaţi

Un sfert din cele peste 6.700 de victime ale violenţei în familie, înregistrate în România de la începutul anului 2007, sunt bărbaţi, potrivit datelor prezentate, miercuri, de Agenţia Naţională pentru Protecţia Familiei.

4 afișări
Imaginea articolului Un sfert din victimele violenţei în familie sunt bărbaţi

Un sfert din victimele violenţei în familie sunt bărbaţi

Din datele prezentate, actualizate numai până la sfârşitul trimestrului trei al anului 2007, au fost comise 6.717 de acte de violenţă în familie, care au avut drept consecinţă 103 decese. Dintre victime, 25 la sută sunt bărbaţi, iar 75 la sută femei, majoritatea (56 la sută) din mediul rural, iar restul din oraşe.

Datele au fost prezentate în cadrul unei conferinţe de presă de prezentare a unei campanii de 12 zile, destinată prevenirii a violenţei în familie.

Campania Naţională de Combatere a Violenţei în Familie Împotriva Femeii, din cadrul campaniei Consiliului Europei "Opriţi violenţa domestică împotriva femeilor" se va desfăşura între 28 noiembrie şi 10 decembrie.

Campania va include distribuirea, la nivel naţional, de materiale cu mesaje tematice, mediatizarea, prin intermediul unor spoturi radio şi TV a mesajelor privind combaterea violenţei la adresa femeilor.

Biserica Ortodoxă Română şi cea Catolică, partenere ale proiectului, vor difuza, la nivel de parohie, mesaje de "pace şi înţelegere între membrii familiei".

De asemenea, va fi lansat "Ghidul de intervenţie în cazurile de violenţă în familie", document care va conţine măsurile ce trebuie luate, din toate punctele de vedere, în cazul în care o persoană reclamă că este victimă a violenţei în familie.

Deşi participanţii la conferinţă au vorbit numai despre femei ca victime ale violenţei în familie şi despre bărbaţi numai ca agresori, preşedintele Comisiei pentru egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi din Camera Deputaţilor, Minodora Cliveti, a menţionat că ar dori ca şi bărbaţii să se implice în acestă campanie, lansând o invitaţie în acest sens bărbaţilor cu funcţii publice interesaţi de proiect.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici