Un sfert dintre români au datorii şi riscă executarea silită - VIDEO

Anii de criza ne-au adus şi o performanţă nedorită: suntem campioni la datorii. Potrivit unui studiu recent, un sfert dintre români au avut cel puţin o restanţă în 2011 şi riscă să fie executaţi silit.

573 afișări
Imaginea articolului Un sfert dintre români au datorii şi riscă executarea silită - VIDEO

Un sfert dintre români au datorii şi riscă executarea silită (Imagine: Shutterstock)

Românii care au răspuns afirmativ la întrebarea "Aţi intrat în datorii în 2011?" sunt mai mult decât dublu faţă de cehi şi polonezi.

Aşadar, dintre restanţierii români, 66% spun că au datorii la utilităţi. Urmează cei cu rate la bănci, pentru diverse împrumuturi, 54%, dar şi care nu-şi mai pot achita creditele pentru locuinţe, 45%. Mulţi datornici sunt şi la companiile de leasing.

Culmea, românii nu s-au învăţat minte şi s-au încurcat şi mai tare în datorii: 15% s-au împrumutat din nou pentru a plăti un credit vechi, cifră mai mare decât a fraţilor cehi sau polonezi.

Citeşte mai multe despre riscul unui sfert dintre români de a fi executaţi silit pe www.stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici