Un spital din ţară a primit un aparat performant pentru depistarea rapidă a virusului SARS-CoV-2

  • Veşti bune pentru medici, dar şi pentru pacienţi.
  • Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeş Timişoara a fost dotat cu un aparat performant pentru depistarea rapidă a virusurilor, inclusiv SARS CoV-2.
  • Acesta oferă rezultatul în cel mult 75 de minute, anunţă reprezentanţii unităţii medicale.
1083 afișări
Imaginea articolului Un spital din ţară a primit un aparat performant pentru depistarea rapidă a virusului SARS-CoV-2

Aparatul de ultima generaţie poate fi folosit pentru depistarea rapidă a virusurilor, inclusiv SARS-COV-2, a bacteriilor, infecţiilor fungice şi parazitare, precum şi pentru determinarea rezistenţei la unele antibiotice.

Aparatul poate identifica simultan, într-o perioadă foarte scurtă de timp între 14-30 de etiologii. Practic, stabileşte cauza infecţiei unui pacient pe baza unor probe biologice, fie că sunt nazale, spută, materii fecale, lavaj, hemoculturi sau lichid cefalorahidian(LCR). Printre virusurile ce pot fi identificate se număra SARS-COV-2, diverse forme ale virusului corona, cel al gripei A ( inclusiv AH1N1), virusul gripei B, MERS, dar şi adenovirusuri, bacterii precum stafilococi, inclusiv cel auriu, streptococi, inclusiv pneumococi. Timpul de obţinere a rezultatului este foarte redus, între 45-75 minute, în funcţie de categoria de infecţii avute în vedere, respiratorii, gastrointestinale, pneumonii, hemoculturi sau meningite şi encefalite”, anunţă reprezentanţii Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeş Timişoara.

Rezultatele oferite de aparat au o acurateţe de peste 95%.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici