Un tânăr s-a ales cu dosar penal după ce a folosit o dronă în timpul unei nunţi. Ce documente sunt necesare pentru utilizarea dronelor

Un buzoian de 27 de ani s-a ales cu un dosar penal pentru că a folosit o dronă pentru a filma o nuntă care se desfăşura la o biserică din Bistriţa.

21010 afișări
Imaginea articolului Un tânăr s-a ales cu dosar penal după ce a folosit o dronă în timpul unei nunţi. Ce documente sunt necesare pentru utilizarea dronelor

Dosar penal pentru folosirea ilegală a unor drone în timpul unei nunţi

Potrivit Jandarmeriei Bistriţa, jandarmii au prins, luni seara, un bărbat de 27 de ani din Buzău care a ridicat de la sol o dronă, fără să aibă autorizaţie în acest sens.

Tânărul a folosit drona pentru a filma într-o zonă din oraşul Bistriţa deasupra unui lăcaş de cult unde avea loc o cununie religioasă.

„Conform prevederilor legale în vigoare acest lucru se poate efectua doar dacă proprietarul posedă un certificat de înmatriculare sau identificare şi autorizaţie de navigabilitate. Pentru că tânărul nu deţinea aceste documente, pe numele său au fost întocmite actele de sesizare pentru exploatarea unei aeronave fără ca aceasta să posede un certificat de înmatriculare sau identificare şi un certificat sau o autorizaţie de navigabilitate sau documente echivalente”, arată Jandarmeria Bistriţa.

Taguri:
drone,
dosar penal,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici