Un tânăr şi-a ucis mama cu aproape 200 de lovituri de cuţit (video)

Un tânăr de 27 de ani din Miercurea Ciuc a fost reţinut, miercuri seară, de poliţişti, după ce şi-a ucis mama, o fostă profesoară de istorie, cu 196 de lovituri de cuţit şi i-a smuls limba, bărbatul fiind prins în timp ce se plimba pe stradă complet dezbrăcat şi recitând pasaje din Biblie.

253 afișări
Imaginea articolului Un tânăr şi-a ucis mama cu aproape 200 de lovituri de cuţit (video)

Un tânăr şi-a ucis mama cu aproape 200 de lovituri de cuţit

Tânărul a fost prins, miercuri după-amiază, în timp ce se plimba pe o stradă din reşedinţa harghiteană complet dezbrăcat şi vorbind singur.

"Poliţia a fost sesizată prin 112 că pe strada Vânătorilor se deplasează un bărbat complet dezbrăcat. La faţa locului s-a deplasat o patrulă din cadrul Poliţiei Miercurea Ciuc, poliţiştii identificându-l pe B.B.R., de 27 ani, din localitate, de profesie translator la o societate comercială. După ce a fost condus la sediul Poliţiei, acesta a declarat că şi-a ucis mama în apartamentul în care locuiau împreună şi a plecat dezbrăcat pentru a se purifica în urma faptei comise", a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Harghita, Gheorghe Filip.

O echipă de poliţişti, medicul legist şi procurorul criminalist, au găsit în locuinţa comună, într-o cameră a apartamentului, pe podea, învelit într-un cearşaf îmbibat cu sânge, cadravrul mamei tânărului. Victima, în vârstă de 60 ani, pensionară, a fost profesoară de istorie la Liceul "Kajoni Janos" din Miercurea Ciuc.

În urma examinării cadavrului, medicul legist a constatat că acesta avea multiple plăgi înţepate pe toată suprafaţa, produse cu un cuţit de bucătarie, care a fost lăsat lângă cadavru.

"Cadavrul prezenta urme de o violenţă, cruzime, aş putea să spun, rar întâlnită. Au fost numărate 196 de urme de lovituri de cuţit, limba i-a fost smulsă şi coloana cervicală fracturată. Ieri (miercuri - n.r.), când a fost prins pe stradă de poliţişti, vorbea singur, recitând pasaje din Biblie, şi când l-au întrebat ce are, le-a spus că a primit mai multe semne de la Dumnezeu potrivit cărora dacă îşi omoară mama aceasta va învia peste trei zile", a declarat procurorul Florin Braic, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Harghita.

El a adăugat că miercuri seară, la ora 20.00, Parchetul a dispus reţinerea tânărului pentru 24 de ore, iar la audierile de joi dimineaţa acesta nu a cooperat cu anchetatorii.

Tânăru a fost supus, joi, unui prim consult psihiatric.

"În mod cert este bolnav psihic. Am constatat că este vorba despre un debut medico-legal de psihoză, paranoia sau schizofrenie. În astfel de cazuri, omul se comportă normal, iar schimbarea survine de la un moment la altul, pur şi simplu explodează, şi primul act pe care îl comite este o crimă. Nu este cooperant şi de aceea este nevoie de un examen medico-legal complet şi complex, al unei echipe de medici. Nu am putut să scot de la el decât faptul că se consideră fiul lui Iisus şi că a acţionat în urma unor impulsuri divine", a declarat şeful Secţiei de Psihiatrie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Harghita, dr. Veress Albert.

Acesta a precizat că a propus, în urma examinării, internarea tânărului la Spitalul Penitenciar Jilava, în condiţii de maximă siguranţă.

"Nu are ce căuta într-un spital civil, este prea periculos şi oricând poate comite o altă crimă. Din această cauză am recomandat internarea lui la Jilava, sub supraveghere extrem de strictă", a precizat dr. Veress.

În cursul zilei de vineri, tânărul va fi transportat la Institutul de Medicină Legală din Târgu Mureş, unde va fi examinat de o echipă de medici specialişti, aceştia urmând să decidă instituţia în care va fi închis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici