Un teren din Sectorul 5, care risca să devină focar de infecţie, a fost igienizat

Un teren din Sectorul 5, care devenise groapă de gunoi şi risca să devină focar de infecţie, a fost igienizat de angajaţii firmei de salubritate, informează autorităţile locale.

318 afișări
Imaginea articolului Un teren din Sectorul 5, care risca să devină focar de infecţie, a fost igienizat

Un teren din Sectorul 5, care risca să devină focar de infecţie, a fost igienizat

Mai mulţi locuitori din Sectorul 5 au făcut sesizări la Primărie că pe Strada N.D. Cocea nr. 95-100, aproape de intersecţia cu Strada Tiparniţei, există foarte multe deşeuri depozitate ilegal (peturi, pungi, hârtii, mase plastice, mobilier vechi, saci de moloz etc.), deşeuri care se pot transforma într-un focar de infecţie şi pot afecta sănătatea locuitorilor din zonă.

Mai mult, la o distanţă apropiată se află şi una dintre cele mai mari staţii de pompare de apă ce aparţine Apa Nova şi care deserveşte o mare parte din populaţia Bucureştiului. Astfel, gunoiul depozitat în zonă putea ajunge să polueze apa.

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a dispus ca o echipă de la salubrizare, dar şi un echipaj al Poliţiei Locale, să meargă la faţa locului pentru a verifica situaţia.

În urma verificărilor s-a decis ca mai mulţi angajaţi ai societăţii Salubrizare S.A. să igienizeze zona şi să strângă deşeurile depozitate ilegal.

Pentru că în zona respectivă exista o cantitate foarte mare de deşeuri, acţiunea a început în urmă cu două zile şi continuă şi în prezent.

La faţa locului se intervine basculante şi un buldoescavator.

Pentru a se asigura că în perioada următoare nu vor mai exista persoane care aruncă deşeuri ilegal, Cristian Popescu Piedone a dispus ca echipaje ale Poliţiei Locale Sector 5 să patruleze zona atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte.

Primarul le reaminteşte celor care încalcă legea că pot primi amenzi şi pot rămâne şi fără autovechicule, dacă sunt depistaţi că depozitează deşeuri pe spaţiul public.

În urma sesizărilor primite, agenţii Poliţiei Locale au identificat şi sancţionat proprietarii terenului respectiv, întrucât aceştia sunt obligaţi prin lege să igienizeze terenurile aflate în proprietate. Costurile operaţiunii de salubrizare vor fi imputate proprietarilor, prin Direcţia de Taxe şi Impozite Locale Sector 5.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici