Un TIR încărcat cu patru tone de hârtie a ars în totalitate, în apropiere de Vama Albiţa

Un TIR înmatriculat în Republica Moldova, încărcat cu patru tone de role din hârtie pentru bucătărie, a ars în totalitate, sâmbătă dimineaţă, în apropiere de Vama Albiţa, după ce una dintre roţile autotrenului s-a blocat, provocând incendiul.

134 afișări
Imaginea articolului Un TIR încărcat cu patru tone de hârtie a ars în totalitate, în apropiere de Vama Albiţa

Un TIR încărcat cu patru tone de hârtie a ars în totalitate, în apropiere de Vama Albiţa (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, autotrenul a luat foc în timp ce circula pe drumul naţional DN 28 Iaşi - Huşi, la aproximativ un kilometru de Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, în urma unei probleme apărute la sistemul de rulare al vagonului de transport marfă.

Practic, saboţii uneia dintre roţi au rămas blocaţi, provocând scânteile care au aprins întreaga încărcătură din TIR.

Conducătorul auto, un cetăţean din Republica Moldova în vârstă de 49 de ani, a oprit imediat autotrenul şi, după ce a decuplat capul tractor, a sunat la numărul de urgenţă 112.

"În urma incendiului, întreaga încărcătură de patru tone de role pentru bucătărie a ars, având în vedere natura mărfii. Intervenţia pompierilor a durat aproximativ trei ore, însă fără ca traficul rutier prin zonă să fie blocat", a declarat, sâmbătă, pentru corespondentul MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Alina Poiană.

Autotrenul înmatriculat în Republica Moldova circula din municipiul Iaşi spre Vama Albiţa, pe unde urma să iasă din ţară în cursul dimineţii de sâmbătă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici