Un tramvai a deraiat la Timişoara, o tânără fiind rănită - VIDEO

Un tramvai în care se aflau aproximativ 20 de călători a deraiat, marţi seară, la Timişoara, şi a intrat într-un stâlp, în urma accidentului o tânără în vârstă de 20 de ani fiind rănită şi dusă la spital.

320 afișări
Imaginea articolului Un tramvai a deraiat la Timişoara, o tânără fiind rănită - VIDEO

Un tramvai a deraiat la Timişoara, o tânără fiind rănită (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

Accidentul s-a produs în jurul orei 18.20, pe Bulevardul 1 Decembrie din Timişoara.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Timiş, Marinela Apostolache, a declarat că ultimul vagon al tramvaiului a deraiat de pe şine şi a lovit un stâlp de pe mijlocul traseului liniilor de tramvai.

"Echipe ale Regiei Autonome de Transport Timişoara şi ale Poliţiei Rutiere cercetează cauzele accidentului. Vagonul din spate al tramvaiului a deraiat de pe şine şi a lovit un stâlp pe care sunt suspendate liniile de curent pentru circulaţia tramvaielor. Circulaţia tramvaielor este blocată în zonă, iar traficul de maşini este dirijat de agenţii de la Poliţia Rutieră", a afirmat Apostolache.

Potrivit sursei citate, o tânără în vârstă de 20 ani din vagonul care a deraiat a fost rănită uşor şi a fost dusă la Spitalul Judeţean din Timişoara pentru îngrijiri medicale.

Vatmanul Traian Ciubotaru le-a declarat poliţiştilor că nu şi-a dat seama că ultimul vagon a deraiat şi că după producerea accidentului vehiculul a mai rulat pe o distanţă de aproximativ o sută de metri.

"Cred că am mers circa o sută de metri şi nu am simţit nimic, tramvaiul merge pe asfalt ca şi pe linii, doar că este incontrolabil. Am simţit că este o problemă atunci când vagonul s-a lovit de stâlpul din mijlocul liniilor de tramvai", a spus Ciubotaru, precizând că în tramvai se aflau aproximativ 20 de călători.

Video Stirileprotv.ro

Directorul Regiei Autonome de Transport Timişoara, Ioan Goia, a spus că este inadmisibil că vatmanul nu a sesizat că un vagon a sărit de pe şine şi că acesta va fi cercetat de o comisie de disciplină din cadrul regiei.

"Vatmanul a mers cu vagonul deraiat aproximativ o sută de metri şi se vâd urmele pe asfalt, este inadmisibil aşa ceva, mai ales că discutăm despre un anagajat cu experienţă. Am stabilit să se întrunească o comisie de disciplină care va ancheta acest caz şi care va stabili o sancţiune pentru vatman", a spus Goia.

Potrivit sursei citate, vatmanul nu a mers cu viteză pentru că tocmai plecase dintr-o intersecţie şi este posibil ca pe linia cale să fi fost un corp străin care să fi generat deraierea vagonului de pe şine.

Circulaţia tramvaielor pe linia 8, cea pe care a avut loc accidentul, a fost oprită, iar călătorii au fost preluaţi de autobuze.

Echipele de mecanici ale Regiei Autonome de Transport Timişoara au solicitat o macara care să ridice vagonul deraiat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici